Nivelul de alertă a fost ridicat la 3 în Tenerife: industria hotelieră la 33% din capacitate!

0 13.829

UPDATE 26 iunie 2021: Conform măsurilor adoptate de autoritățile din Tenerife pe 25 iunie, hotelurile vor putea funcționa la 33% din capacitatea totală de cazare, iar restaurantele vor putea funcționa la 50% din capacitate doar la exterior (restaurantele vor fi închise la interior). Totodată, restaurantele se vor închide la ora 22:00. Între orele 22:00 și 06:00 circulația este restricționată. Noile măsuri sunt în vigoare din 26 iunie.

Știrea inițială: Guvernul Insulelor Canare a convenit miercuri, după ce a analizat evoluția datelor epidemiologice, la propunerea Direcției Generale a Sănătății Publice și a Ministerului Sănătății, să ridice nivelul de alertă la 3 pe insula Tenerife. Decizia a fost luată din cauza creșterii rapide a numărului infecțiilor cu SARS-CoV-2, în ultimele șase zile. Acest lucru a fost raportat de către Ministrul Sănătății, Blas Trujillo. Restricțiile au intrat în vigoare de pe 24 iunie.

Consilierul a indicat că Tenerife a înregistrat, în ultimele săptămâni, „o transmisie continuă ascendentă și a suferit o schimbare importantă, în raport cu situația săptămânii trecute”. În acest sens, Blas Trujillo a explicat că insula Tenerife are o incidență cumulativă de 98.64 de cazuri la 100.000 de locuitori, în ultimele 7 zile, și 170.58 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, cifre duble față de cele din Insulele Canare, care are o incidență la 7 zile de 53.72 și de 99.08 la 14 zile.

La aceasta trebuie adăugate și alți indicatori, precum faptul că varianta predominantă în arhipelag, în ansamblu, este cea britanică, care are un nivel de transmisie mai ridicat. De asemenea, deși cel mai important accent al infecțiilor este la persoanele cu vârsta peste 45 de ani, incidența la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani este, de asemenea, un indicator îngrijorător în Tenerife, situându-se la 36.49, cu mult peste media regională de 19.08.

Nivelul de alertă a fost ridicat la 3 în Tenerife: industria hotelieră se închide!

În același timp, incidența cumulată la 7 și 14 zile crește la cei cu vârsta de peste 65 de ani. Deși acest indicator reprezintă un „risc mediu”, atât Directorul General al Sănătății Publice, cât și Ministrul Sănătății consideră că se iau măsuri „într-o manieră anticipată” prin această decizie de a actualiza statusul insulei la nivelul 3.

El a adăugat că săptămâna aceasta au crescut și alți indicatori care indică faptul că, dacă nu se iau măsuri suplimentare, numărul infecțiilor va continua să crească pe insula Tenerife. Unul dintre acești indicatori este pozitivitatea testelor de diagnostic, care a trecut de la 3.8% din cazurile pozitive la 7%.

Restricțiile care au afectat reședințele pentru persoanele în vârstă și centrele pentru persoanele cu dizabilități, în ceea ce privește închiderea și controlul vizitelor, vor afecta doar persoanele care nu și-au finalizat programul de vaccinare sau insulele care, dacă este cazul, vor intra în faza a patra. La fel, administrațiile publice trebuie să intensifice campaniile de comunicare care să consolideze mesajul despre importanța și validitatea măsurilor non-farmacologice în toate sectoarele și domeniile de acțiune din departamentele de administrație publică ale comunității autonome, precum și în diferitele administrații locale.

La nivelul 3, hotelurile și restaurantele trebuie ținute închise în interior, iar în aer liber vor putea funcționa doar la o capacitate maximă de 50%, cu patru persoane la fiecare masă.

În plus, acordul necesită consolidarea activităților de supraveghere și a controalelor pentru îndeplinirea măsurilor, inclusiv a măsurilor informative, de către diferiții agenți ai autorității și ale forțelor și corpurilor de securitate. La nivelul 3, hotelurile și restaurantele trebuie ținute închise în interior, iar în aer liber vor putea funcționa doar la o capacitate maximă de 50%, cu patru persoane la fiecare masă.

În general și pentru toate activitățile, se va acorda prioritate desfășurării activităților în spații exterioare în locul spațiilor interioare. În plus, trebuie garantată o ventilație adecvată a spațiilor interioare pe durata desfășurării activităților și între utilizări consecutive. În cazul ventilației naturale, ventilația încrucișată a spațiilor va fi facilitată prin deschiderea ușilor sau ferestrelor, dacă este posibil. În cazul utilizării ventilației mecanice, rata de ventilație trebuie mărită, trebuie asigurată alimentarea cu aer exterior și funcția de recirculare a aerului interior nu trebuie utilizată exclusiv.

Consiliile municipale pot permite utilizarea mobilierului pentru copii, a mașinilor pentru practicarea sportului pe drumurile publice, a skateboard-urilor și a altor spații publice similare în aer liber, cu condiția respectării măsurilor generale de prevenire prevăzute în prezentul acord și respectării măsurilor luate la extrem. și dezinfectare.

Marea Britanie a introdus Insulele Baleare pe lista verde.

Această decizie a venit după ce, pe 24 iunie, Marea Britanie a actualizat lista semafor. Ca noutate principală, Marea Britanie a introdus Insulele Baleare, Madeira și Malta pe lista verde. Portugalia și Azore precum și Spania continentală și Insulele Canare rămân pe lista galbenă.

Noile măsuri adoptate vor intra în vigoare începând cu 30 iunie, ora 04:00. Asta înseamnă că toți cei ce vor călători dintr-o țară sau regiune din zona verde nu vor mai sta în carantină, dar va trebui să se testeze anti-COVID înainte de a intra în UK sau în maxim două zile după intrare. Copiii sub 4 ani nu trebuie să fie testați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.