Aproximativ 5000 de tineri sunt ținuți în carantină din cauza unui focar de COVID apărut în urma unei petreceri din Mallorca

0 720

Aproape 5 000 de persoane se află în carantină după ce elevii de liceu, aflați în vacanță pe minunata insulă Mallorca, au participa la o petrecere și astfel s-a declanșat un focar major de COVID-19 pe minunata insula mediteraneană, a declarat luni un înalt oficial.Autoritățile au confirmat că au fost depistate aproape 1200 de cazuri pozitive în urma petrecerii, a spus Fernando Simón, coordonatorul spaniol de intervenție medicală de urgență.

Adolescenții petrecăreți, care sărbătoreau sfârșitul examenelor de admitere la universitate, au creat un „mediu perfect” pentru virus în timp ce au interacționat cu alți turiști din toată Spania și din străinătate, a declarat Simón într-o conferință de presă.

Autoritățile sanitare din Mallorca au efectuat teste în masă la sute de studenți după ce a fost declarat focarul. Se crede că s-a răspândit pe măsură ce sute de studenți petrecători s-au adunat la un concert și la petrecerile stradale.

Oficialii au urmărit până acum 5126 de călători în Mallorca.

Mii de adolescenți infectați sunt încă pe insulă. Unele persoane sunt ținute în carantină în camerele lor de hotel, în timp ce altele au fost mutate într-un hotel folosite de autoritățile locale pentru izolarea celor cu simptome ușoare sau cazuri suspecte.

Între timp, cazul a ajuns şi în justiţie, după ce mama unuia dintre studenţii izolaţi în hotel a acuzat autorităţile de reţinere ilegală. Cel puţin alţi 14 studenţi au fost internaţi în spitale din insulă, ca măsură de precauţie, ei prezentând deocamdată doar simptome uşoare.

Simón a remarcat faptul că părinții adolescenților au probabil aproximativ 45 și 55 de ani și că nu toate grupele de vârstă au primit ambele doze de vaccin COVID-19, ceea ce ar putea duce la transmiterea comunității.

Leave A Reply

Your email address will not be published.