Traseul lui Mos Craciun calculat de Lufthansa Systems

Probabil că mulți dintre voi vă întrebați cum de reușește Moș Crăciun să livreze miliarde de cadouri la timp. Lufthansa Systems vine cu date relevante pentru calcularea rutei optime pe care va zbura Moș Crăciun în întreaga lume.

1 1.038

Pentru a fi siguri că bătrânelul cu barba albă și costum roșu va reuși să livreze toate darurile la timp, o echipă de experți de la Lufthansa Systems a lucrat cu reprezentanți ai Centrului de Cercetare MATHEON și ai Institutului Konrad Zuse Berlin pentru a calcula cea mai scurtă și optimă rută în jurul Pământului.

Traseul lui Mos Craciun

Echipa a descoperit că Moș Crăciun are nevoie de aproximativ 406 ore, echivalentul a aproximativ 17 zile, pentru a ajunge la fiecare copil cuminte din lume. În acest mod, Moș Crăciun trebuie să străbată 365 174 kilometri, de 9 ori circumferința Pământului.

Ruta optimă de zbor îl duce din Polul Nord prin Europa și Orientul Mijlociu către Rusia, apoi spre Asia și înapoi spre Africa. Sania traversează America de Nord și de Sud, oprindu-se în Hawaii înainte de a se îndrepta spre Papua Noua Guinee și Australia.

Returul lui Moș Crăciun include încă una sau două opriri în Asia, pe peninsula Arabică și în Europa, înainte de a se putea bucura de o odihnă bine meritată la Polul Nord.

1305 de destinații sunt deservite de Moș Crăciun

Și totuși cum e posibil ca Moș Crăciun să străbată acest traseu într-o zi? Pai prin puterea sa de a opri timpul. Echipa a concluzionat că nu vor fi probleme în livrarea cadourilor și toți copiii cuminți le vor primi de Crăciun.

Pentru optimizarea unui zbor, se iau în calcul: cea mai scurtă conexiune între două puncte, timpii de zbor, tipul aeronavei, consumul de combustibil și vremea.

ruta-mos-craciun

Pare a fi o ruta întortocheată, dar specialiștii de la Lufthansa Systems ne asigură că e foarte bine făcută și optimizată.

Calculul pentru acest proiect sa bazează pe următoarele ipoteze simplificate: traseul începe la Polul Nord și cuprinde 1 305 de destinații din întreaga lume. Pentru a economisi timp, Moș Crăciun nu aterizează pe rută. În schimb, el aruncă cadouri din sania lui fermecată, iar ajutoarele sale le distribuie.

Moș Crăciun zboară cu o viteză constantă de 900 km/h, la o altitudine medie de 10 000 metri. Moș Craciun oprește timpul pentru a termina la timp călătoria, ceea ce înseamnă că și condițiile meteorologice rămân constante. Ținând cont că sacul lui Moș Crăciun cuprinde atât de multe cadouri, nu s-a luat în calcul greutatea acestuia. Și evident, nu s-au calculat taxele pentru supraalimentare.

S-a luat în calcul ideea că sania lui Moș Crăciun zboară în rețeaua de rute aeriene existente. Această rețea globală are aproximativ 300 000 de rute în fiecare dintre cele aproximativ 30 de altitudini permise.

Lufthansa Systems

Lufthansa Systems a contribuit cu datele relevante ale rețelei de rute aeriene, plus informații suplimentare referitoare la performanțele aeronavelor. Experții în planificarea zborurilor sunt bine familiarizați cu aceste criterii.

Aproximativ 120 de companii aeriene cu un total de peste 6 000 de aeronave din întreaga lume folosesc soluția de planificare a zborurilor Lido / Flight 4D a Lufthansa Systems. Acest sistem a avut succes în peste 20 de ani de activitate și are cota de piață de 45% doar în Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.