Tranzitul prin Ungaria va fi permis doar în anumite condiții. Vezi care sunt acestea!

0 2.394

Oficial, Ungaria va interzice accesul străinilor în țară, de la 1 septembrie 2020. Măsura e luată pe fondul pandemiei de COVID-19. Inclusiv românii vor avea de suferit după urma acestei decizii.În acest context, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut o discuție cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, petru a clarifica situația românilor în raport cu noua decizie luată de Ungaria.

Ministrul Bogdan Aurescu a solicitat interlocutorului informații privind conținutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români – lucrători transfrontalieri.

În cadrul discuției a fost obținută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români – lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate.

Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei.

MAE reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19;
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice.

Ministerul Afacerilor Externe păstrează situația în atenție și va informa cu celeritate asupra oricăror evoluții de interes. Detalii suplimentare vor fi transmise ulterior adoptării formale a deciziilor autorităților ungare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.