Ungaria închide granițele pentru străini, inclusiv pentru români, de la 1 septembrie.

2 3.123

De la 1 septembrie, Ungaria îşi va închide granițele pentru străini. Măsura e luată pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină la domiciliu, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters, AFP şi MTI.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare. Detaliile acestor măsuri şi excepţiile la aplicarea măsurii vor fi definitivate sâmbătă dimineaţă, în cadrul unei reuniuni la care va participa şi Viktor Orban.

În ceea ce priveşte cetăţenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună. El a precizat că sunt necesare restricţii pentru a permite reluarea şcolii săptămâna viitoare, pentru a proteja oamenii şi economia.

Ungaria a înregistrat vineri 132 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanţ zilnic de la momentul de vârf al pandemiei. Ungaria a avut în total 5.511 cazuri de coronavirus, din care 614 decese.

SURSA: https://www.agerpres.ro/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.