blank

AIAS investigheaza accidentul de aviatie produs in data de 28.08.2020 pe Aeroportul Baneasa

1 1.521

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost notificată la data de 28.08.2020, în jurul orei 15.00 (ora locală), cu privire la producerea unui eveniment de aviație civilă pe Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” Bucureşti-Băneasa (cod ICAO: LRBS), în care a fost implicată o aeronavă Boeing 767 cu însemnele de înmatriculare N423AX.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 11.54 UTC (ora locală 14.54), iar la bordul aeronavei se aflau 49 de pasageri şi 15 membri ai echipajului.

Din primele informații, în rulajul după aterizarea pe pista 07 a Aeroportului Internațional „Aurel Vlaicu” Bucureşti-Băneasa, trenul principal de aterizare de pe partea stângă a aeronavei a cedat.

Pasagerii şi membrii echipajului aflați la bord au fost debarcați în siguranță.

Acest accident de aviație civilă face obiectul unei investigații privind siguranța. În acest sens, AIAS a desemnat o comisie de investigație, care s-a deplasat la locul producerii evenimentului pentru a culege informațiile preliminare și a efectua primele activități de investigație, cu scopul determinării cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestui accident de aviație.

Un raport preliminar al investigației privind siguranța, ca urmare a acestui eveniment, va fi difuzat de AIAS în termen de 30 de zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.