Transavia a anulat 240 de zboruri de la Schiphol

0 156

Transavia, subsidiara Air France – KLM, a anunțat anularea a 240 de zboruri din Schiphol, între 7 iulie și 14 august, din cauza lipsei de personal de la aeroport. Anulările afectează peste 13 000 de călători Transavia. Compania aeriană a reușit să reruteze 70% dintre călătorii afectați pe un zbor de înlocuire, inclusiv schimbând aeroportul. 30% dintre biletele neacoperite au fost anulate, iar pasagerii vor primi banii înapoi. 

Înainte de a anula zborurilor de la Schiphol, Transavia „a analizat frecvența zborurilor într-o zi și zborurile alternative prin alte aeroporturi”, a spus compania aeriană într-un comunicat. „Pasagerii pentru care nu a existat nicio alternativă, vor primi imediat o rambursare a costurilor biletului sau își pot amâna călătoria pentru o dată ulterioară, în perioada 28 august 2022 – 23 martie 2023.” Transavia zboară în mod normal de 55 de ori pe zi din Schiphol, a declarat un purtător de cuvânt.

Transavia a luat decizia de a limita vânzările pentru vara 2022, evitând astfel dezamăgirile asupra pasagerilor. „Vânzările de bilete pentru zboruri din Eindhoven, Rotterdam și Bruxelles vor rămâne deschise, deși zborurile de acolo se umplu rapid”.

În ultimele zile, aeroportul Schiphol s-a confruntat cu aglomerație mare și cozi lungi la punctele de control. Săptămâna trecută, Schiphol a anunțat că limitează numărul pasagerilor ce vor tranzitat aeroportul în fiecare zi, o reducere cu 17% a numărului de pasageri care ar fi trebuit să treacă prin aeroport conform zborurilor deja programate.

Ca și alte companii aeriene, Transavia a fost nevoită să reducă numărul de locuri pentru pasagerii care pleacă din Schiphol. Compania aeriană ia deja măsuri pentru luna august, limitând efectele asupra pasagerilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.