VRBUS ROMA – descopera Roma antica cu ajutorul realitatii virtuale

0 105

Vechea Roma revine în atenția turiștilor prin intermediul primului autobuz turistic de realitate virtuală – VRBUS. Datorită noilor tehnologii, inclusiv realitatea virtuală și 3D, marile monumente ale orașului imperial pot fi văzute într-o călătorie fără precedent în timp și spațiu.

Începând de la 1 iulie, turiștii vor putea descoperi cum era Roma în urma cu 2000 de ani datorită experienței captivante cu acest autobuz electric, creat de compania italiană Invisible Cities cu sprijinul guvernului municipal și al Parcului Arheologic Colosseum.

În timpul turului de o jumătate de oră, ecranele OLED care căptușesc interiorul autobuzului vă vor permite să vedeți proiecții în culori ale celor mai importante monumente ale Romei antice, cum ar fi Forurile Imperiale, Colosseumul, Circul Maxim și Teatrul lui Marcellus.

Toate aceste reconstrucții virtuale au fost realizate împreună cu o echipă de arheologi pentru a obține cea mai mare acuratețe istorică. Poate fi o experiență interesantă și informativă din punct de vedere științific.

Pe lângă proiecțiile clădirilor, puteți vedea, pe durata turului, viața vechilor romani, cu copii jucându-se lângă Colosseum, negustori care vând produse ale vremii sau cupluri plimbându-se printre temple.

În plus, vizitatorii vor putea activa un vitezometru, un magnetometru și un laser de suprafață pentru a vedea mai detaliat poziția vehiculului în spațiul fizic real și virtual, precum și să analizeze mai detaliat clădirile reconstruite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.