blank

Traficul de pasageri la nivel mondial în creştere cu 6.2% în iunie

0 523

IATA – International Air Transport Association a anunţat cifrele cu privire la traficul aerian pe luna iunie 2012. Se pare că la nivel global, traficul de pasageri a crescut cu 6.2% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda crizei economice.

Traficul aerian internaţional de pasageri a crescut cu 7.4% în iunie faţă de aceeaşi lună din 2011, în timp ce traficul intern de călători a crescut cu 4.1%.

Totuşi creşterea această este prutendă şi nu se poate spune că este una „sănătoasă”. Au fost luni în 2012 când traficul a fost în scădere, iar creşterea din iunie este pusă pe seama sezonului estival. Nici cererile nu au fost prea accentuate. Posibil ca în acest an traficul de pasageri să nu crească cu mai mult de 2% faţă de 2011. Capacitatea de transport a crescut cu 4.5%, iar gradul de încărcare a fost în medie de 81%.

Companiile aeriene europene au înregistrat o creştere de 7.3%, cu mult peste luna mai când au înregistrat o creştere de doar 4.3%. Capacitatea a crescut cu 4.9%, iar gradul de încărcare mediu a fost de 82.5%

Companiile aeriene din America de Nord au înregistrat o creştere a cererii cu 1.6%, însă a fost redus numărul locurilor cu 0.3%. De aici a rezultat un grad de încărcare mediua de 86.9%.

Ceva mai bine stau companiile aeriene din Orientul Mijlociu, acestea înregistrând o creştere a cererii de 18.2%. Gradul de încărcare a fost de 78.6%. Faţă de luna mai, traficul aerian de pasageri a crescut cu 1.6%, o creştere bună.

Nici companiile aeriene din America Latină nu stau rău. Cererea a înregistrat o creştere cu 11,2%, capacitatea de transport a crescut cu 10.2%, dar gradul de încărcare a fost de 77.4%.

Operatorii din Africa au raportat o creştere a cererii cu 10.1%, iar capacitatea de transport a fost crescută cu 10.6%. În aceste condiţii, rata de încărcare a fost cea mai scăzută, de doar 65%.

Au mai rămas operatorii aerieni din Asia-Pacific. Aici creşterea cererii a fost de doar 6%, iar gradul de încărcare a fost de 79,5%.

Legat de traficul de marfă, în luna iunie acesta a crescut cu doar 0.8%, foarte slab.

Leave A Reply

Your email address will not be published.