Tot mai mulți români închiriază online ambarcațiuni pentru vacanțe în Grecia și Croația.

0 688

2021 va fi un an de tranziție de la fatidicul 2020 spre normalul 2022. În contextul actual de pandemie cu noul coronavirus, turismul și aviația vor înregistra o creștere în acest an, dar va mai dura o vreme până când vom reveni la un ”normal”, altul față cel pre-covid.

Ținând cont de actualele restricții impuse de țările europene și la nivel global, am putea paria că și în 2021 românii vor opta pentru vacanțe în Bulgaria, Grecia, Turcia, ceva mai aproape de casă, dar și spre destinații exotice cum ar fi Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană, Maurițius, Thailanda.

Conform unui studiu Vola.ro, la mare căutare sunt vacanțele pe apă. Unul dintre efectele pandemiei și restricțiilor de anul trecut este accentuarea preferinței pentru călătoriile în familie sau doar cu prietenii apropiați, cu cazarea în vile private închiriate, vacanțele cu rulota sau pe barcă.

Pentru a răspunde acestei nevoi a pieței, Vola.ro a încheiat un parteneriat cu Boataround, una dintre cele mai mari companii de închiriat iahturi și ambarcațiuni de toate dimensiunile, oferind acces românilor la peste 14.000 de iahturi și ambarcațiuni.

Sezonul de sailing începe, de obicei, în luna aprilie și se întinde până spre jumătatea lunii octombrie, în funcție de destinație. Conform datelor furnizate de specialiștii Vola.ro, cele mai căutate destinații  pentru acest an în rândul românilor sunt Grecia și Croația, pentru care se închiriază ambarcațiuni medii, cu o capacitate de 8-10 persoane. Cele mai solicitate perioade sunt lunile de vară, îndeosebi iunie și iulie.

Conform EBI (European Boating Industry), la nivel european peste 48 de milioane de persoane participă constant la activități nautice recreaționale, fie proprietari de bărci, fie turiști. Peste 6 milioane de bărci sunt ținute în apele europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.