Topul celor mai sigure companii aeriene cu care să zbori pe timp de pandemie (clasament eDreams).

0 878

Qatar Airways, Delta Air Lines și All Nippon Airways sunt cele mai bune companii aeriene din lume în ceea ce priveste sandardele de siguranță împotriva COVID-19, conform studiului „Best Airlines”, realizat în fiecare an de agenția eDreams.

Raport a avut în vedere indicatori precum timpul mediu de rambursare, nivelul de flexibilitate pentru modificări și anulări sau măsurile de la bord pentru a evita contagiunea.

O altă noutate a fost includerea companiilor aeriene low-cost, în acest studiu, împreună cu operatorii obișnuiți. Binter Canarias este singura companie aeriană spaniolă care apare în clasament și care se remarcă prin fiabilitatea programului de zbor și raportul calitate-preț.

TOP 3 cele mai bune companii aeriene.

Qatar Airway este compania aeriană preferată a utilizatorilor cu 4.4 puncte din 5, conform acestui studiu. Principalele puncte forte sunt rata de rambursare, evaluată cu cel mai mare scor și măsurile de securitate pe care le aplică, în care a obținut 4.4 puncte.

Urmează Delta Air Lines, cu 4.11 puncte obținute per total, 5 puncte în ceea ce privește rambursările și 5 puncte în ceea ce privește măsurile de igienă aplicate. Urmează All Nippon Airways, cu 4.09 puncte obținute la general, cu 4.9 puncte în ceea ce privește capacitatea de rambursare și 4.4 puncte în priviința securității.

Pentru a pregăti raportul, compania a chestionat 61.000 de călători și a calculat datele asociate în funcție de patru criterii:

  • Rambursările efectuate de fiecare companie aeriană și timpul mediu de plată
  • Fiabilitatea sau gradul de conformitate cu programul de zbor după prima închidere, precum și nivelul de flexibilitate oferit pentru modificări și anulări
  • Siguranța experienței la bord, luând în considerare factori precum utilizarea unei măști sau posibilitatea de check-in fără contact
  • Experiența generală, inclusiv raportul calitate-preț

Topul celor mai bune companii aeriene, în funcție de categorie.

Binter Canarias este singura companie aeriană spaniolă din clasamentul eDreams. Se remarcă în special prin fiabilitatea programului, obținând 4.8 puncte, Cea mai mare notă. De asemenea, experiența generală la bordul aeronavelor Binter, dar și raportul calitate-preț au obținut un punctaj de 4.2. În ceea ce privește gestionarea rambursărilor, compania a obținut doar 2.9 puncte, iar în materie de securitate doar 2.8 puncte.

În ceea ce privește securitatea experienței de călătorie, eDreams a luat în considerare aspecte precum check in-ul contactless, capacitatea aeronavelor, controlul temperaturii înainte de îmbarcare, utilizarea obligatorie a măști, prezența kit-ului igienic la bord, dezinfectarea aeronavelor înainte de zbor sau existența filtrelor de aer HEPA.

Pe lângă companiile aeriene care conduc topul, Japan Airlines, Etihad Airways și Turkish Airlines au obținut 4.4 puncte la acest capitol.

Lipsa de proactivitate a anumitor companii atunci când vine vorba de gestionarea rambursărilor lor după valul de anulări cauzat de restricțiile sanitare globale, a deranjat călătorii în ultimele luni.

În ceea ce privește rambursările, Qatar Airways, Delta Air Lines și All Nippon Airways, British Airways, Air Baltic și Bangkok Airways au obținut cel mai mare punctaj.

Pe de altă parte, cele mai fiabile companii aeriene în ceea ce privește angajamentul și respectarea programului de zbor stabilit (după ridicarea treptată a restricțiilor) au fost Binter Canarias (4.8 puncte), Qatar Airways (4.2 puncte), KLM Royal Dutch Airlines (4.1 puncte) și Turkish Airlines (4.1 puncte).

Vă reamintim că și Skytrax a organizat topul celor mai sigure companii aeriene cu care să zbori pe timp de pandemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.