Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

TOP destinații în România pentru vacanța de 1 decembrie

0 76

Vești minunate pentru români! Anul acesta minivacanța de 1 Decembrie se transformă într-o adevărată vacanță prelungită, în care românii își pot organiza o călătorie de 5-6 zile. Deși oficial doar zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere, adică zilele de marți și miercuri, Guvernul a hotărât să transforme și ziua de luni, 29 noiembrie, în zi nelucrătoare pentru bugetari, astfel încât să se poată face o punte cu weekendul.

Această decizie nu se aplică și pentru angajații din mediul privat, dar cei mai mulți dintre ei și-au luat deja concediu pentru data de 29 noiembrie și au planuri pentru un sejur prelungit.

Așa cum era de așteptat, cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, stațiunile montane și marile orașe fiind destinațiile cu cele mai multe rezervări în această minivacanță, după cum informează platforma hotelieră Travelminit.ro.

Top destinații din România: unde vor merge turiștii în minivacanța de 1 Decembrie

După o perioadă cu nenumărate provocări pentru turismul intern, în care deplasările au fost marcate de restricții și interdicții, românii își doresc acum să profite din plin de zilele libere pentru a lua o binemeritată pauză. Călătoriile se desfășoară în continuare în conformitate cu reglementările actuale, însă trendul rezervărilor pentru minivacanța de 1 Decembrie rămâne unul ascendent comparativ cu anii trecuți, mai ales că turiștii încă mai pot achiziționa pachete de cazare și servicii cu voucherele de vacanță rămase nefolosite din 2019 și 2020.

Potrivit unui raport emis de Travelminit.ro, cele mai căutate destinații pentru această minivacanță sunt Brașov (16% dintre rezervări), stațiunile montane de pe Valea Prahovei (13% dintre rezervări), destinațiile balneoclimaterice, cum sunt Sovata, Băile Felix sau Băile Tușnad (10% dintre rezervări).

Spre deosebire de 2020, când românii nu s-au mai putut bucura de atât de multe city-break-uri în țară, un procent foarte mare din numărul total al rezervărilor este acoperit acum și de marile orașe (31%), precum Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Sibiu, ca să enumerăm doar câteva exemple.

În plus, multe dintre ele au și o mare însemnătate istorică și au anunțat deja organizarea unor ceremonii festive dedicate Zilei Naționale, dar și deschiderea târgurilor de Crăciun, ceea ce înseamnă că turiștii vor putea participa la aceste evenimente în condițiile impuse de lege.

Mai multe sejururi cu voucherele de vacanță rămase din anii trecuți

Un aspect important de care trebuie să țină turiștii cont este faptul că, din fericire, aceștia încă mai pot achiziționa cazări cu voucherele de vacanță pe care nu le-au utilizat în 2019 și 2020, valabilitatea lor fiind prelungită până în prezent. Pe lângă cazările clasice, aceștia pot plăti cu tichetele și cardul de vacanță și pachetele promoționale disponibile pe promotii.travelminit.ro, multe dintre ele disponibile și în 2022, care includ, pe lângă nopțile de cazare, și servicii sau facilități bonus, astfel încât turiștii să aibă parte de o experiență cât mai frumoasă.

Mai mult decât atât, cei care doresc să se bucure de mai multă libertate atunci când vine vorba de vacanța lor, pot alege pachetele flexibile, o metodă recent implementată de platforma hotelieră Travelminit.ro. Prin urmare, turiștii care dețin vouchere de vacanță care expiră curând, însă nu au o certitudine în privința datei de călătorie, au acum posibilitatea de a opta mai târziu pentru data și destinația de vacanță. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.