IATA solicită simplificarea regulilor de călătorie legate de Covid-19

0 292

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a cerut guvernelor să adopte măsuri „simple, previzibile și practice” pentru a facilita în siguranță intensificarea călătoriilor internaționale pe măsură ce granițele se redeschid.Mai exact, IATA a îndemnat guvernele să se concentreze pe protocoale de sănătate simplificate, soluții digitale pentru procesarea acreditărilor de sănătate și măsuri Covid-19 proporționale cu nivelurile de risc.

În următoarele luni, trebuie să trecem de la deschideri individuale de frontieră la refacerea unei rețele globale de transport aerian care poate reconecta comunitățile și poate facilita redresarea economică”, a declarat Conrad Clifford, director general adjunct al IATA.

Peste 100.000 de măsuri legate de Covid-19 au fost implementate de guvernele din întreaga lume. Această complexitate este o barieră în calea mobilității globale, care este exacerbată de inconsecvențele pe care aceste măsuri le-au creat între țări”, a spus Clifford.

Recomandările cheie includ eliminarea tuturor barierelor de călătorie (inclusiv carantina și testarea) pentru cei vaccinați complet cu un vaccin aprobat de OMS.

Gestionarea acreditărilor de sănătate de călătorie (certificatele de vaccinare sau de testare) ar trebui să fie, de asemenea, gestionată digital, a susținut IATA, permițând călătorilor să finalizeze procesul în avans, astfel încât să poată ajunge la aeroport gata de călătorie. Acest lucru va facilita procesele automate de check-in, reducând cozile la aeroport și timpii de așteptare.

În concluzie, IATA solicită măsuri unitare la nivel global.

Leave A Reply

Your email address will not be published.