blankblank

Top 5 curiozităţi din lumea aviaţiei civile valabile la 9 ianuarie 2015 (video)

0 6.266

Încă din copilărie, aviaţia „mi-a dat” aripi. Am fost fascinat de avioane, aeroporturi, de lumea aceasta mereu în mişcare şi mi-a plăcut să fiu printre nori. De aproximativ 3 ani, Airlines Travel vine cu informaţii proaspete din acet domeniu. Scriem despre companii aeriene, avioane, aeroporturi şi multe altele ce ţin de industria aviaţiei.

În acest articol vin cu 5 curiozităţi din lumea aviaţiei civile. Pe unele le-am analizat individual, pe altele încă nu am apucat, dar niciodată nu e prea târziu.

Raluca a reuşit să centralizeze câteva informaţii interesante din lumea aviaţiei, pe care le puteţi urmări în materialul de mai jos.

Pe lângă informaţiile menţionate mai sus, doresc să mai adaug încă 5 curiozităţi şi să aduc câteva completări.

1. Ştiaţi că cel mai vechi aeroport din lume este College Park din Maryland, SUA? Aeroportul a fost construit în 1908 şi inaugurat în august 1909. La început a fost folosit ca aeroport militar, iar din decembrie 1911 a fost deschis şi aeronavelor civile.

2. Ştiaţi că prima companie aeriană din lume, atestată şi licenţiată, a fost DELAG – Deutsche Luftschiffahrts-Aktiengesellschaft? Ea a fost fondată pe 16 noiembrie 1909 şi a operat aeronave fabricate de Zeppelin Corporation. Sediul central a fost la Frankfurt.

3. Ştiaţi că American Airlines are cea mai mare flotă de avioane, numărul acestora ajungând la 971 după preluarea US Airways? În 2013, grupul American Airlines a transportat 193.7 milioane pasageri spre cele 340 de destinaţii din reţea.

4. Ştiaţi că cel mai aglomerat şi tranzitat aeroport din lume este Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport? În 2013, aeroportul din Atlanta a fost tranzitat de 94,430,785 de pasageri, cu 1.1% mai puţin comparativ cu 2012. Şi-a păstrat poziţia de lider şi în 2014, fiind tranzitat de 72,199,400 pasageri în perioada ianuarie – septembrie.

5. Ştiaţi că în lume sunt 41,821 de aeroporturi, iar în România sunt 16 aeroporturi civile, 7 militare şi 26 de aerodromuri? Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu” Băneasa este considerat cel mai vechi din România, din Europa de Est şi printre primele 5 din lume. Aici a luat naştere CFRNA (The French – Romanian Company for Air Navigation), prima companie aeriană din România (precursoarea companiei TAROM) şi una dintre cele mai vechi din lume.

Leave A Reply

Your email address will not be published.