blank

TOP 10 cele mai bune aeroporturi din lume în 2020 (clasament SkyTrax)

0 2.799

SkyTrax, cunoscuta publicație de consultanță din Marea Britanie, a publicat clasamentul celor mai bune aeroporturi din lume. Din păcate, evenimentul World Airport Awards, programat pentru aprilie 2020 la Paris, a fost anulat din cauza Covid-19. Astfel, clasamentul aeroporturilor a fost prezentat virtual.

Premiile World Airport Awards sunt cele mai prestigioase pentru industria aeroportuară. Aeroporturile sunt votate de clienți în cadrul celui mai mare sondaj anual, care include peste 550 de aeroporturi din toată lumea.

Sondajul și premiile sunt independente, fără sponsorizare, plăți sau vreo influență din partea aeroportului. Premiile sunt acordate în urma rezultatelor obținute la chestionarele World Airport Survey. Acestea sunt completate de clienți de diferite naționalități (peste 100 de naționalități) pe durata a 6 luni. Sondajul a evaluat experiența clienților în cadrul indicatorilor de performanță a serviciilor aeroportului – de la check-in, sosiri, transferuri, cumpărături, securitate și imigrare până la îmbarcare.

TOP 10 cele mai bune aeroporturi din lume în 2020

Dar să nu mai pierdem timpul și să vă prezentăm cele mai bune 10 aeroporturi votate de clienți.

  1. Singapore Changi Airport
  2. Tokyo Haneda Airport
  3. Hamad International Airport Doha
  4. Incheon International Airport
  5. Munich Airport
  6. Hong Kong International Airport
  7. Narita International Airport
  8. Central Japan International Airport
  9. Amsterdam Schiphol Airport
  10. Kansai International Airport

După cum se poate observa, avem și două aeroporturi din Europa. Vorbim aici de Aeroportul Internațional Munchen ”Franz Josef Strauß” și Aeroportul Internațional Schiphol Amsterdam. Ambele sunt frumoase si ofera o experiență foarte bună oricărui călător.

Voi ce experiențe ați avut prin aeroporturi? Aveți un aeroport prferat?

Leave A Reply

Your email address will not be published.