Toate restricțiile de călătorie din Islanda vor fi eliminate de la 1 iunie

0 169

Carantina obligatorie pentru călătorii din zonele cu risc ridicat nu va mai fi aplicabilă de la 1 iunie pentru cei care vor dori să călătorească în Islanda. De asemenea, călătoriile neesențiale vor fi permise de acum înainte. Restricțiile de carantină, izolare și testare vor rămâne în vigoare până pe data de 15 iunie.

Într-un comunicat de presă emis de guvernul Islandei în 21 mai, Ministrul Sănătății din Islanda, Svandís Svavarsdóttir, a aprobat decizia, care a venit în urma numărului mare a celor care au decis să se vaccineze. Până în momentul de față, mai mult de 60% din populația țării au efectuat prima doză de vaccin. Epidemiologul șef a aprobat decizia și a sfătuit și guvernul să continue testarea călătorilor la frontiere, astfel încât să se poată ridica măsurile de protecție în luna iunie, așa cum era planificat.

Toate restricțiile de cășlătorie din Islanda vor fi eliminate de la 1 iunie.

Modificarea regulamentului va avea loc la 1 iunie, motiv pentru care șederea obligatorie în carantină pentru călătorii din zonele cu risc ridicat va înceta să mai fie aplicabilă. Numărul țărilor europene aflate pe lista regiunilor cu risc ridicat ascăzut considerabil în ultima perioadă. Restricțiile aprobate de Ministrul Justiției pentru interzicerea deplasărilor neesențiale în zonele cu risc ridicat va înceta să se aplice de la 1 iunie.

Islanda intenționează ca testele rapide să fie utilizate din ce în ce mai mult în locul testelor PCR pentru cei care părăsesc țara, indiferent dacă călătorii sunt islandezi sau turiști străini care vin din regiune. Lucrările la acest acord sunt în curs de desfășurare de către Ministerul Sănătății, iar acordul va fi prezentat în câteva zile.

Întrucât numărul vaccinărilor crește rapid, Islanda urmează să elimine sistemul “semafor” pe care îl folosește în prezent.

Pe baza datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Islanda a înregistrat o rată scăzută de infecție cu COVID-19. Țara a fost inclusă pe „lista țărilor verzi” a ECDC, ceea ce înseamnă că islandezilor ar trebui să li se permită să călătorească în alte țări fără a fi obligați să testeze sau să se izoleze.

Potrivit departamentului de sănătate islandez, toți cei care călătoresc în Islanda dintr-o zonă cu risc ridicat și au stat acolo mai mult de 24 de ore în ultimele 14 zile, trebuie să se preînregistreze. Totuși, islandezilor li se recomandă să nu călătorească în zone cu risc ridicat. De la începutul focarului de coronavirus, Islanda a înregistrat doar 6.555 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 29 de decese.

Leave A Reply

Your email address will not be published.