blank

Timişoara va avea linie de tren de la Gara de Est la Aeroportul Traian Vuia, Timișoara.

0 384

Proiectul pentru legătura feroviară între Gara de Est din Timişoara şi Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, aprobat miercuri, în şedinţa de Guvern, valoarea investiţiei fiind de aprox. 400 de milioane lei, potrivit informării pe care a publicat-o Executivul.

Este o line de tren cu o lungime de 5 kilometri care va face legătura între rețeaua feroviară națională a CFR Infrastructură și Aeroportul Timișoara, atât administratorul liniilor de tren cât și aeroportul fiind în subordinea Ministerului Transporturilor. Durata de execuție este de 22 de luni.

Aprobarea indicatorilor tehnico-economici este ultima etapă înainte de lansarea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor.

,,PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara” lucrare de utilitate publică de interes naţional” – agenda şedinţei de Guvern de miercuri, 18 ianuarie, informează timisoarastiri.ro.

Linia de cale ferată de la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara va permite transportul pasagerilor către municipiul Timișoara precum și către alte orașe din România. Se vor efectua lucrări de execuție linii de cale ferată noi pe racordul către Aeroportul Internațional Traian Vuia, respectiv se vor moderniza instalațiile de semnalizare feroviară de pe linia existentă și se vor construi instalații feroviare noi pentru conexiunea cu aeroportul, precizează Ministerul Transporturilor.

Realizarea unei conexiuni feroviare cu Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timișoara contribuie la:

– dezvoltarea şi extinderea legăturilor transportului aerian cu alte moduri de transport prin interconectarea aeroportului cu întreaga reţea de cale ferată a României şi cu reţeaua europeană de transport TEN-T, precum şi conexiunea cu modurile de transport urban.

– atragerea unui număr cât mai mare de călători din localităţile limitrofe pe transportul feroviar, etc.”, arată Nota de Fundamentare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.