blank

Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Romaniei: au mai ramas 19 zile!

0 1.647

Dacă ai între 16 și 23 de ani, îndeplinește-ți visul de a zbura și obține-ți gratuit licența de pilot de avion ultraușor, planor sau licența de parașutist. Aeroclubul României continuă înscrierile pana pe data de 11 februarie. Nu rata ocazia si înscrie-te la unul dintre Aerocluburile Teritoriale: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Caransebeș Cluj, Craiova, Deva, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș. Pentru detalii suplimentare click AICI!

În ce constau cursurile?

Aeronave Ultraușoare:

  • Modulul teoretic, ce constă în parcurgerea a 9 materii în 50 de ore;
  • Modulul practic, ce cuprinde minimum 40 de ore de zbor.

Pentru înscriere, click AICI!

Planorism:

  • Modulul teoretic, ce constă în parcurgerea a 9 materii în minim 78 de ore
  • Modulul practic, ce cuprinde un program de pregătire la sol de minimum 5 ore și un program de pregătire în zbor de minimum 15 ore.

Pentru înscriere click AICI!

De ce să alegi Aeronavele Ultraușoare?

În fiecare an, mii de tineri cu vârste curpinse între 15 și 23 ani, parcurg cursurile gratuite de obținere a licenței în una din cele 10 locații în care se efectueză activitate de zbor.

În ultimii ani, flota de avioane ultraușoare motorizate a crescut considerabil, în prezent având 4 Festival R40F, 5 Ikarus C42 și 11 ICP Savannah.

În anul 2022, spre exemplu, s-au înregistrat nu mai puțin de 3900 ore zbor cu tinerii ce au beneficiat de programe subvenționate.

Competiții cu profil sportiv: Odată cu licența, puteți fi selectat pentru lotul județean în care veți participa la diferite competiții: concursuri de navigație, de aterizare la punct fix. Înscrie-te!

De ce să alegi planorismul?

Fiind un sport aeronautic în care aeronava se menține în aer doar cu ajutorul curenților de aer și a îndemânării pilotului, planorismul reprezintă primul pas pe care îl poți face pentru a-ți începe drumul către o carieră în aviație.

Loturile județene și naționale: după obținerea licenței de zbor, cei mai buni elevi vor avea ocazia să cunoască și latura competițională a aviației sportive, participând la diverse concursuri: precizia aterizării, zbor de distanță sau chiar acrobație. Înscrie-te!

De ce să alegi parașutismul?

În cadrul Aeroclubului, te vei pregăti pentru a deveni un parașutist adevărat prin metoda Static Line recunoscută la nivel internațional. Înscrie-te!

Static Line reprezintă metoda de salt cu parașuta cu deschidere automată, fiind un sistem de formare care te va ajuta de la primul salt până la licențierea ca parașutist. Nu ai nevoie de experiență anterioară pentru a-ți obține licența.

Competiții: După obținerea licenței, vei putea participa la concursuri de aterizare la punct fix, sau poți ajunge să te antrenezi pentru lucru relativ pe cupolă. Înscrie-te!

Doar anul trecut, în 2022, s-au înscris 3000 de tineri în toate Aerocluburile Teritoriale. Cei mai mulți tineri s-au înscris la Aeroclubul Teritorial „Aurel Vlaicu” București, 680 la număr. Dintre aceștia, 450-ULM, 180- Parașutism și 60-planor.

Pentru cei doritori, vă rugăm să intrați pe urmatorul link https://aeroclubulromaniei.ro/articol/inscrie-te-acum-la-cursuri

Leave A Reply

Your email address will not be published.