blank

Tihany, minunatul ținut al lavandei din Ungaria

0 105

În Ungaria, pe malurile lacului Balaton, există un oraș care devine violet în luna iunie, oferind vizitatorilor experiențe, produse și festivaluri care celebrează această plantă parfumată specială.

Tufele de lavandă din Tihany au un miros intens, învăluitor și conturează o atmosferă de basm. Datorită vastelor sale câmpuri de lavandă, turiștii adoră să viziteze acest oraș pentru a se relaxa, a se plimba în natură și a realiza fotografii memorabile cu mănăstire benedictină care este simbolul locului.

Lunile de vară oferă oportunități excelente pentru a participa la festivalurile ce prind viață odată cu înflorirea lavandei, a vizita muzeele din regiune și a vă delecta cu produsele și specialitățile gastronomice din zona lacului Balaton.

Este interesant de știut că lavanda recoltată în Tihany are un conținut mai mare de ulei esențial decât cel al lavandei franceze, de exemplu, datorită geografiei unice a peninsulei Tihany, considerată a fi unul dintre cele mai însorite locuri din Ungaria.

Festivalul Lavandei

Anul acesta, Festivalul Lavandei va avea loc în perioada 21-30 iunie. Pe parcursul acestei săptămâni, planta parfumată este vedeta necontestată a regunii, iar vizitatorii sunt invitați să participe la recoltarea lavandei, evenimente tematice, expoziții și tururi ghidate.

Programul include observarea distilării, dobândirea cunoștințelor necesare pentru cultivarea lavandei și descoperirea gamei largi de produse realizate din această floare specială.

Sursa foto: https://www.facebook.com/visithungaryRO

Pentru a promova starea de bine a corpului și a minții, uleiurile și ceaiurile de lavandă sunt adesea folosite pentru a reduce stresul sau pentru a induce un somn odihnitor. În ceea ce privește îngrijirea pielii, săpunurile sunt populare datorită efectelor lor calmante, iar alte cosmetice precum loțiunile, cremele de față sau șampoanele oferă utilizatorilor un efect dovedit de calmare.

Lavanda poate fi găsită în diverse forme și în numeroasele oferte culinare ale orașului. Prima care a cultivat planta cu secole în urmă a fost Mănăstirea Benedictină situată în această peninsulă. Aici, vizitatorii pot găsi și se pot bucura de cafea și cappuccino cu lavandă, prăjituri, limonadă mov și cocktailuri spumante.

An de an, Tihany se dovedește a fi o destinație de neuitat pentru oricine dorește să exploreze frumusețea și cultura Ungariei. Acest oraș pitoresc de pe malurile lacului Balaton, cu câmpurile sale de lavandă care se transformă într-o mare de mov, oferă o experiență unică care rămâne în memoria oricui are privilegiul să exploreze Tihany.

Și pentru cei care doresc să afle mai multe despre zonă, regiunea ungară ascunde atracții unice cum ar fi: Casa Paprika, unde puteți descoperi tradiția prelucrării condimentului, Casa de Lavandă la Centrul de Vizitatori, turul interactiv ‘Călătorie în timpul parfumului’ organizat de Casa Parfumului, Casa Păpușilor de Porțelan, precum și numeroase trasee de drumeție sau opțiunea de plimbare cu feribotul pe lacul Balaton.

Leave A Reply

Your email address will not be published.