Thai Airways va reduce flota și va concedia 6000 de angajați.

0 622

Thai Airways va reduce numărul personalul și mărimea flotei pentru a deveni o companie aeriană mai eficientă, conform planului de recuperare.La 2 martie 2021, Chansin Treenuchagron, președintele Thai Airways, a anunțat că transportatorul de pavilion din Thailanda intenționează să reducă numărul de angajați între 13.000 și 15.000 de lucrători până în 2025. Compania aeriană a redus deja forța de muncă la 19.500 de angajați în comparație cu 28.000 de angajați câți avea compania aeriană înainte de pandemie.

Transportatorul aerian are în vedere, de asemenea, 6.000 de concedieri suplimentare de personal până la sfârșitul anului 2021. Anunțul vine după decizia Thai Airways de a tăia 240 de posturi de conducere și de a reduce nivelurile de supraveghere din companie.

Thai Airways intenționează să reducă dimensiunea flotei.

În plus față de reducerea personalului, Thai Airways intenționează să reducă dimensiunea flotei de la 103 la 86 de avioane până în 2025, operând doar cinci tipuri de aeronave, față de cele 12 medele operate în prezent.

Reducerile planificate sunt prezentate în planul de recuperare Thai Airways recent prezentat. Planul trebuie încă aprobat de creditorii companiei aeriene, precum și de Curtea Centrală de Faliment din Thailanda.

Thai Airways a suferit o pierdere record de 4.66 miliarde de dolari în anul fiscal 2020. Compania aeriană a încercat să vândă cele 10 avioane Boeing 747 pentru a atenua consecințele COVID-19.

Thai Airways a respins zvonurile cu privire la achiziționarea de aeronave.

În februarie 2021, s-au răspândit zvonuri conform cărora vânzarea de aeronave face parte dintr-un plan de modernizare a flotei și înlocuire a avioanelor vândute sau scoase din uz cu altele noi până la sfârșitul anului 2025. Cu toate acestea, Thai Airways a respins zvonurile cu privire la achiziționarea de aeronave.

De asemenea, transportatorul aerian intenționează să vândă unitatea de instruire din Bangkok, acțiunile la Bangkok Aviation Fuel Services și subsidiara Nok Airlines. Compania aeriană este supusă unei recuperări protejate de faliment.

Leave A Reply

Your email address will not be published.