Testul de evacuare al unui avion Airbus A380 cu 873 de persoane la bord (video)

2 2.030

Airbus A380 este cel mai mare avion de pasageri construit de om până în prezent. Este cvadrimotor și oferă zboruri de mare distanță, de până la 15.200 km. Poate zbura pe curse foarte lungi transoceanice şi transcontinentale. Este singurul avion cu etaj complet, fiind foarte uşor de recunoscut într-un aeroport. Fiecare punte are câte două culoare, avionul fiind certificat pentru operațiuni cu până la 880 pasageri într-o singură clasă.

evacuare_A380

Pentru a ajunge la această certificare, Airbus A380 a trebuit să treacă toate testele şi reglementările impuse de organizaţiile din industria aviaţiei civile. FAA (Federal Aviation Administration) impune ca orice avion cu peste 45 de pasageri la bord să poată fi evacuat în maxim 90 de secunde, secundele de aur. Însă oare e posibil ca un A380 cu 873 de persoane la bord să fie golit în acest timp?

Răspunsul îl aveţi în filmuleţele de mai jos.

(ştire văzută la tedoo.ro)

Într-un astfel de test, pasagerii trebuie să aibă centurile puse, să fie 40% femei, 35% persoane cu vârstele peste 50 de ani. După cum puteţi observa, totul este extrem de alert. Sper să nu ajungeţi vreodată în astfel de situaţii. Şi dacă ajungeţi, ascultaţi cu mare atenţie instrucţiunile echipajului de cabină. Evitaţi să vă mai gândiţi la bunurile voastre. În joc este viaţa voastră şi a celor din jur.

2 Comentarii
  1. Ame says

    Eu stiam ca A380 zboara max. 20.000km.

    1. Sorin Rusi says

      – O spune Airbus, nu eu:). 15700 Km distanta maxima:).

Leave A Reply

Your email address will not be published.