blank

Aurora Airlines, o nouă subsidiară Aeroflot

0 860

Pe 7 noiembrie 2013, Aeroflot a anunţat o noua filială regională, Aurora Airlines, cu sediul în extremul orient rus. Noua companie aeriană a luat naştere în urma fuziunii între SAT Airlines şi Vladivostok Air, la solicitarea premierului Dmitri Medvedev. Aeroflot va deţine 51% din Aurora Airlines, iar restul va fi transferat către guvernul regional din Sakhaline.

Aurora_Medvedev_insotitori_de_bord

Aurora Airlines are obiectivul de a contribui la creşterea economică şi socială, în zona Orientului Îndepărtat al Rusiei, prin implementarea unui mijloc de transport mai eficient şi mai accesibil pentru pasageri.

VPBWK(aurora) (sursa foto: skyliner-aviation.de)

Planul pe 5 ani sună bine. Până în 2018, sub conducerea lui Konstantin Sukhorebrik, reţeaua operaţională Aurora va creşte de la 30 la 128 destinații, vor fi operate până la 534 de zboruri pe săptămână, iar traficul de pasageri va ajunge la 2.4 milioane pe an.

Flota Aurora va fi consolidată cu aeronave moderne. Pe lângă actualele aeronave Boeing 737, flota va primi trei aeronave Airbus A319 avioane până la sfârșitul acestui an. Până la sfârșitul anului 2014, Aurora aşteaptă alte 7 unităţi de acest tip. Dimensiunea totală a flotei ar trebui să ajungă până la 40 de aeronave până în 2018.

Primul zbor este aşteptat să fie operat până la finalul acestei săptămâni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.