Terminalul Aeroportului din Oradea se mărește de 4 ori, cu fonduri europene!

1 246

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi proiectul de extindere a terminalului de pasageri de la Aeroportul Oradea. Practic, Terminalul 1 (cel existent) își va mări suprafața de la 2.925 mp, cât este în prezent, la aproximativ 12.500 mp.

blankblank

Prin realizarea acestei investiții vor putea fi procesați 400 de pasageri/flux, iar costurile de funcționare ale aeroportului vor fi optimizate, având în vedere că toate operațiunile se vor realiza într-o singură clădire, și nu în două, cum se întâmplă astăzi. Proiectul va trebui realizat până cel târziu la finalul anului 2023.

Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 200 de milioane de lei. Cea mai mai parte reprezintă fonduri europene.

Ne bucură vestea că aeroporturile din România investesc milioane de lei în modernizare, în infrastructură, în dezvoltare de noi terminale. Însă e trist faptul că nu există prea multe rute care să justifice aceste investiții acum. De la Oradea nu se îngrămădește nimeni să zboare. Doar RYANAIR are câteva zboruri internaționale și TAROM când își aduce aminte pe ruta spre București. Să sperăm că aeroporturile vor fi modernizate corespunzător și vom putea vedea zeci de zboruri zilnice.

Se mai știe ceva de compania Air Oradea?

Leave A Reply

Your email address will not be published.