blank

Accident aviatic în Peru: un Airbus A320neo LATAM s-a lovit de o mașină de pompieri!

0 760

Pe 18 noiembrie 2022, la orele locale 15:11 din Peru, aeronava Airbus A320neo LATAM (CC-BHB) s-a lovit de o mașină de pompieri. Accidentul s-a petrecut pe pista 16 a Aeroportului Internațional Lima-Jorge Chávez, în timp ce avionul rula și accelera pentru a decola spre Juliaca.

Din păcate, în urma coliziunii, au murit doi ocupanți ai mașinii de pomperi, iar ceilalți doi sunt în stare gravă la spital. În avion se aflau 102 pasageri și 6 membri ai echipajului, iar în urma coliziunii au rezultat mai multe persoane rănite. Unele informații spun să ar fi vorba de 4 persoane rănite grav și 36 de persoane rănite ușor.

Datele video și ADS-B sugerează că trei vehicule ARFF au părăsit stația lor pe partea de vest a pistei. Prima autospecială de pompieri a intrat pe pista 16, pe calea de rulare B, la aproximativ 1150 de metri de pragul pistei. Informațiile existente în presa internațională spun că cele trei mașini de intervenție se deplasau într-o misiune de exercițiu, iar mașina avariată s-ar fi angajat să traverseze pista fără a primi autorizație.

La acel moment, aeronava zborului zborul LA2213 accelera pentru decolare. Motorul nr.2 (cel de pe partea dreaptă) al aeronavei a lovit camionul de pompieri cu o viteză la sol de aproximativ 235 km/h. Din cauza impactului, avionul a pierdut jamba dreapta, s-a prăbulit pe partea respectivă și apoi a izbucnit un incediu. Aeronava s-a oprit pe pistă, la aproximativ 1600 m de punctul de impact, iar toți cei 102 ocupanți au fost evacuați.

Aeroportul a fost închis până sâmbătă la ora locală 13:00. Aproximativ 75 de zboruri vor fi afectate de închiderea aeroportului din Lima.

Leave A Reply

Your email address will not be published.