Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

TAROM, singurul operator full-service cu zboruri directe între România și Italia

București - Roma cu TAROM!

0 1.805

31 ianuarie 2017, data ultimului zbor direct București – Roma cu Alitalia. Totodată, 31 ianuarie 2017 este data la care Alitalia părăsește piața din România.

Motivele oficiale încă nu au fost comunicate, dar știm că Bucureștiul nu e singura destinație la care va renunța transportatorul italian. Alitalia trece printr-o perioadă de reorganizare și optimizare, luând decizia de a-și diminua activitatea pe câteva rute europene, iar pe altele să le închidă.

La aceste decizii, cu siguranță au contribuit și activitățile companiilor low-cost. Ryanair, Wizz Air și Blue Air au intrat agresiv pe destinațiile din Italia. Iar de la 1 februarie, expansiunea acestora va fi și mai mare. Blue Air a anunțat până la 21 de zboruri săptămânale pe ruta București – Roma.

Singura companie full-service, care încă mai operează zboruri directe între destinații din România și Italia, este TAROM.

Continuă să opereze 3 zboruri săptămânale, în zilele de luni, miercuri și duminică, pe ruta București – Roma Fiumicino. Tarifele pornesc de la 90 EURO (zboruri dus-întors și cu taxele incluse). Zborurile sunt operate cu aeronave de tipul Boeing 737-700, care pot transporta până la 116 locuri: 14 locuri la Business Class și 102 locuri la Economy Class.

Orarul zborurilor București – Roma cu TAROM:

RO403 București 10:15 – 11:25 Roma
RO404 Roma 12:10 – 15:25 București

TAROM operează zboruri spre Italia și de la baza din Iași: Iași – Roma (2 zboruri săptămânale), tarife de la 138 Euro; Iași – Bologna (2 zboruri săptămânale), tarife de la 125 Euro; Iași – Torino (3 zboruri săptămânale), tarife de la 129 Euro. Tarife piperate pentru aceste zboruri.

După cum putem observa, în timp ce operatorii low-cost cresc frecvențele spre Italia, TAROM continuă să opereze un număr redus de zboruri.

Avantajele TAROM

Cu toate că TAROM ar avea unele avantaje, transportatorul național nu le scoate în evidență. În primul rând, TAROM este transportator full-service. În prețul biletului este inclus gratuit: bagaj cală cu greutatea până la 23Kg (până la 30 Kg pe zborurile directe din Iași spre Roma/Bologna/Torino); bagaj mână cu greutatea până la 10Kg; catering la bord; check-in gratuit în aeroport, la kiosk, online şi pe mobil.

Fiind în alianța SkyTeam, pe zborurile TAROM puteți strânge mile la Flying Blue. Profitând de alianța Skyteam, TAROM ar putea vinde bilete de avion via Roma în parteneriat cu Alitalia / Air France / KLM pentru destinații lung-curier. Din Roma, Alitalia zboară spre New York, Miami, Havana, Buenos Aires, Santiago de Chile, São Paulo, Rio de Janeiro, Beijing și multe altele. Iar ofertele Alitalia sunt bune!

Știu mulți pasageri care s-au plâns de serviciile slabe oferite de Alitalia, de bagaje pierdute și de multe alte probleme generate de transportatorul italian. Însă eu cred că lucrurile sunt într-o direcție bună. Sper ca Alitalia să-și revină din criza prin care trece și să revedem avioanele la București.

Photo cover by Tudor Rădulescu!

Leave A Reply

Your email address will not be published.