TAROM achiziționează 9 aeronave ATR 72-600 / Leasing operațional pe 10 ani

0 2.684

În decursul acestei zile, TAROM a anunțat demararea procedurii de achiziție pentru 9 aeronave ATR 72-600. Acestea vor fi preluate în leasing operațional pe durata a 10 ani.Aeronavele ATR 72-600 sunt prevăzute cu cele mai moderne echipamente de navigație. Cabina pentru pasageri este modernizată și oferă un plus de confort față de modelul precedent, existent în prezent în flota TAROM. Oferă și un spațiu mai mare pentru bagajele pasagerilor

Aceasta este primul model de avion european capabil de aterizare cu mijloace de bord independente şi de mare precizie , în condiţii de vizibilitate redusă (LPV-200).

9 avioane ATR 72-600 pentru TAROM

Noile aeronave ATR 72-600 pentru TAROM vor avea o capacitate de transport de 72 de locuri. Vor fi livrate începând cu toamna anului 2019 și continuând cu sezonul de iarnă 2019-2020.

‘’În contextul procesului de eficientizare şi optimizare al Companiei TAROM, opţiunea de înnoire a flotei ATR, vechi de peste 19 ani, reprezintă doar un prim pas dintr-o strategie pe termen lung. Este un moment important în demersul de modernizare şi de extindere a flotei, respectiv a reţelei de rute operate. Avantajul competitiv al Companiei TAROM constă în deservirea pieţei interne şi regionale, care necesită aeronave corespunzătoare acestui tip de trafic. Astfel, oferim pasagerilor noştri zboruri la cele mai ridicate standarde de siguranţă, calitate şi confort.’’ – a declarat Madalina Daniela Mezei – Director General TAROM.

Vă reamintim că doamna Madalina Daniela Mezei este noul director general TAROM. Numirea s-a în funcție a fost făcută în urmă cu o zi.

Noi apreciem aeronava ATR 72-600. Este un model de ultimă generație, care a intrat în serviciul operațional începând cu 2010. În prezent, peste 1500 de avioane ATR sunt în flotele a peste 200 de companii aeriene din întreaga lume.

Este un avion eficient și practic pentru zboruri scurte și regionale. În cadrul Paris Air Show 2019, ATR a lansat modelul 42-600 STOL. Acesta este un avion capabil să aterizeze și să decoleze de pe piste de 800 de metri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.