TAROM a economisit în timpul operaţiunilor efectuate la sol 250 000 litri de combustibil

1 417

Utilizarea eficientă a resurselor de bord în timpul operaţiunilor efectuate la sol, ca parte a Politicii de Economisire a Combustibilului, aduce companiei TAROM economii de 250 000 de litri la combustibilul consumat.

Parte integrantă a Planul de management, această politică îşi dovedeşte eficienţa, aducând dupa primele luni de la implementare economii semnificative la consumul de combustibil, folosit în timpul operaţiunilor de sol, respectând în acelaşi timp toate procedurile de siguranţă în vigoare.

“Performanţele financiare rezultate în urma implementării planului de management continuă să se reflecte în activitatea companiei şi să aducă beneficii considerabile. Politica de reducere a combustibilului poate aduce economii substantiale şi este un obiectiv important pentru o companie aeriana. Astfel, pe primele luni ale anului 2013, compania a realizat o reducere cu 250 000 litri a cantităţii de combustibil consumată la sol, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ceea ce înseamnă o reducere a costurilor cu cel puţin 250 000 USD”

, a declarat Christian Heinzmann, Director Executiv şi Accountable Manager.

Reducerea costurilor cu combustibilul este rezultatul folosirii judicioase a sistemelor avioanelor şi a utilizării intense a facilităţilor oferite de aeroporturile pe care compania TAROM operează.

Toate operaţiunile aferente noii politici respectă standardele de siguranţă EASA, reglementările definite de Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi procedurile operaţionale ale companiei.

Noua politică de utilizare a combustibilului vine şi ca o îmbunătăţire a celei de mediu; prin măsurile adoptate, TAROM urmăreşte obiectivele ICAO şi IATA şi vizează identificarea şi implementarea celor mai bune practici privind reducerea emisiilor, de care să beneficieze atât sectorul aviatic cât şi pasagerii.

1 comentariu
  1. Maestrul RA says

    Daca vrei–-poti !

Leave A Reply

Your email address will not be published.