blank

TAROM a anulat peste 50 de zboruri, pe 8 iulie, iar pagubele depășesc 2 milioane de EURO!

0 82

Din cauza anulării a peste 50 de zboruri, compania TAROM va trebui să plătească compensații de până la 600 euro/pasage și despăgubiri pentru mii de pasageri afectați. Pe lângă sumele compensatorii, TAROM va trebui să ramburseze banii pe biletele ale căror zboruri au fost anulate și/sau să reruteze pasagerii pe alte zboruri, acolo unde este necesar și se poate.

Conform drepturilor pasagerilor aerieni, cei afectați de zborurile anulate TAROM au dreptul și la cazare și vouchere pentru mese, acolo unde e cazul. Toate aceste acțiuni înseamnă costuri suplimentare pentru TAROM, o companie aeriană ce se zbate de ani de zile să rămână pe linia de plutire într-o piață competitivă. Pe lângă impactul financiar negativ, TAROM se mai confruntă și cu o gravă criză de imagine ce-i va afecta cu siguranță vânzările în viitorul apropiat.

Cursele anulate TAROM până acum sunt:

ROT101/2 – Otopeni -Cairo- Otopeni,
ROT167/8 – Otopeni -Beirut- Otopeni,
ROT187/8 – Otopeni -Amman-Otopeni,
ROT701/2ROT703/4ROT707/8 – Otopeni – Iași -Otopeni,
ROT621/2ROT627/8 – Otopeni – Oradea – Otopeni,
ROT261/2 – Otopeni – Istanbul – Otopeni,
ROT231/2ROT237/8 – Otopeni – Budapesta – Otopeni,
ROT301/2ROT305/6 – Otopeni – Frankfurt – Otopeni,
ROT361/2ROT363/4 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni,
ROT381/2ROT383/4 – Otopeni – Paris – Otopeni,
ROT415/16 – Otopeni – Madrid – Otopeni,
ROT292/3 – Otopeni – Sofia – Otopeni,
ROT643/4 – Otopeni – Cluj – Otopeni,
ROT211/2 – Otopeni – Belgrad – Otopeni,
ROT607/8 – Otopeni – Timisoara – Otopeni,
ROT637/8 – Otopeni – Satu Mare – Otopeni,
ROT207/8 – Otopeni – Chișinău – Otopeni,

Toți pasagerii afectați de anularea acestor curse au dreptul la despăgubiri și compensații financiare în conformitate cu drepturile pasagerilor aerieni. Cei afectați de anularea acestor zboruri, pot solicita compensațiile direct la companie sau la companiile specializate în astfel de demersuri.

Criza TAROM și anularea zborurilor a început cu protestul spontan organizat de piloții companiei, care s-au declarat inapți și nu au mai putut urcat la manșa avioanelor. Aceștia se plâng de salariile mult prea mici în comparație cu cele oferite de companiile concurente.

Șefului Sindicatului Unit TAROM neagă că ar fi vorba de o grevă spontană sau de un protest, dar nu neagă faptul că piloții de la alte companii aeriene concurente TAROM au salarii chiar duble față de ceea ce primesc piloții TAROM. În opinia mea, e puțin probabil ca peste 30 de piloți să devină inapți simultan într-o zi, asta daca nu cumva s-au îmbolnăvit toți subit.

Dacă și tu ai zbor cu TAROM, programat pentur astăzi, 8 iulie, verifică starea acestuia cu operatorul aerian. Nu uita să ceri despăgubiri de până la 600 euro (suma e stabilită în funcție de distanța zborului.)

Leave A Reply

Your email address will not be published.