fbpx UPDATE 18 decembrie: Țările exotice și de vacanță spre care puteți călători cu obligativitatea de a respecta condițiile și restricțiile impuse.

UPDATE 18 decembrie: Țările exotice și de vacanță spre care puteți călători cu obligativitatea de a respecta condițiile și restricțiile impuse.

0 2.111
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Anul 2020 este imprevizibil din toate punctele de vedere. Pandemia de COVID-19 afectează toate țările și regiunile de pe planetă, dar nu e peste tot la fel. Fiecare țară impune restricții de călătorie și i-a măsuri drastice pentru a preveni răspândirea rapidă a noului coronavirus, dar nu e pentru toți la fel.

E foarte greu să-ți planifici din timp o vacanță pentru că nu știe nimeni cum va evolua pandemia în țara de plecare sau în țara de destinație și oricând pot fi aplicate măsuri mai drastice.

Lista destinațiilor exotice și de vacanță

Săptămânal, România actualizează lista galbenă a țărilor și regiunilor cu risc epidemiologic ridicat. Dar la fel fac și alte state, iar pentru voi am compilat informațiile și am realizat lista țărilor europene care impun restricții de călătorie României. După ce am suprapus cele 2 liste, a rezultat o a 3-a și aici vorbim de lista țărilor europene unde puteți călători fără restricții la dus și la întors.

Dar poate aveți în plan să călătoriți spre ținuturi mai îndepărtate, într-o țară exotică sau spre o vestită stațiune de vacanță. Ajutați de site-ul MAE, am compilat pentru voi informațiile cu privire la regulile și restricțiile de călătorie spre destinațiile exotice și de vacanță.

Menționez că toate aceste liste de mai sus se pot modifica zilnic. Țările pot lua măsuri împotriva României sau România poate să restricționeze călătoriile în țările și regiunile respective. Totul e foarte dinamic și ține de voi să vă documentați temeinic înainte de a vă planifica următoarea vacanță.

Egipt

Condițiile de călătorie în Egipt – Începând cu data de 1 septembrie, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.

Zanzibar

Începând cu 6 iunie 2020, Zanzibar și-a deschis frontierele pentru toți călătorii. La sosirea în Zanzibar nu este necesar un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19 cu excepția cazului în care este cerut de țara de plecare sau de compania aeriană. Toți călătorii trebuie să aibă o asigurare de călătorie valabilă pentru întreaga perioadă a șederii. Toți călătorii vor trece printr-un control al temperaturii la punctul de intrare în Zanzibar.

Se recomandă ca formularul de viză online să fie completat înainte de sosire. La sosire în Zanzibar nu se impune carantina obligatorie de 14 zile.

Trebuie să știți că masca e obligatorie în zonele publice. Înainte de a călători în Zanzibar, solicitați mai multe informații de la agenția de turism sau compania aeriană cu care zburați. Sau contactați autoritățile române!

Maldive

Începând cu 15 iulie, toate aeroporturile internaționale din Maldive au reluat serviciile de transport regulat de pasager.

Turiștii care călătoresc în Maldive vor primi viza la intrare (visa on arrival) cu condiția prezentării unei rezervări confirmate la o stațiune turistică înregistrată la autoritățile locale.

Atenție! Potrivit deciziei autorităților din Maldive, în contexul pandemiei de COVID-19, valabilitatea documentelor de călătorie ale cetățenilor străini care călătoresc în acest stat în scop turistic trebuie să depășească 30 de zile de la data intrării în Maldive.

Toate persoanele care călătoresc în Maldive trebuie să prezinte un certificat care să confirme că persoana a fost testată negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. Testul trebuie să fie de tip molecular (RT-PCR), în limba engleză și efectuat cu cel mult 96 de ore înaintea îmbarcării. Copiii cu vârsta de sub un an sunt exceptați de la măsura prezentării unui test.

Anterior intrării în Maldive (cel mult 24 de ore) toți călătorii trebuie să completeze online o declarație de sănătate.

La sosire în Maldive:

  • Toți pasagerii trebuie să poarte măști, să păstreze distanțarea fizică și să respecte regulile de igienă a OMS și a Agenției de Protecție a Sănătății din Maldive;
  • Toți pasagerii care sosesc în Maldive vor fi suspuși unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul de sosiri;
  • Turiștii sunt încurajați să instaleze aplicația de depistare a contactelor „TraceEkee”.
  • Turiștii care vor prezenta simptome la intrarea în Maldive vor fi testați și plasați în carantină instituționalizată, urmând să se depisteze persoanele cu care au intrat în contact.
  • Începând cu 4 decembrie 2020, ca măsură preventivă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, toți posesorii de permise de muncă, cetățeni străini (inclusiv persoanele aflate în întreținere), care sosesc în Maldive pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să respecte măsura de autoizolare de 10 zile.

Dubai

Aeroporturile din Emiratele Arabe Unite sunt deschise pentru zborurile comerciale de repatriere, inclusiv către aeroportul Internațional Henri Coandă. Începând cu data de 7 iulie 2020, în Emiratul Dubai s-au deschis zborurile dus-întors, inclusiv pentru turişti.

Zborurile se vor efectua doar dacă se înregistrează un număr minim de pasageri, în caz contrar, companiile aeriene anulând sau reprogramând zborurile cu o informare prealabilă.

Intrarea cetățenilor străini, în scop turistic, este permisă doar în Emiratul Dubai.

Începând cu luna august 2020, este obligatorie efectuarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, cu cel mult 96 de ore înainte de sosirea în Emiratele Arabe Unite, inclusiv de către persoanele care tranzitează acest stat. Rezultatul testului trebuie să fie prezentat în format tipărit, în limba engleză.

Republica Dominicană

În prezent nu se mai solicită prezentarea rezultatului unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la intrare, însă cetățenilor străini li se va măsura temperatura corporală, în mod aleatoriu.

Astfel, prezentarea testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 a fost înlocuită cu obligația completării unui formular digital. Începând cu luna noiembrie 2020, a fost creat Portalul de Tichet Electronic pentru intrarea și ieșirea din Republica Dominicană.

Acest Portal va fi unica modalitate de înregistrare a datelor solicitate de către Direcția Generală pentru Migrație, Direcția Generală a Vămilor și Ministerul Sănătății Publice pentru toate ieșirile și intrările din/în Republica Dominicană, atât pentru cetățenii dominicani, cât și pentru cetățenii străini.

Acest formular digital înlocuiește orice alt tip de formular utilizat anterior. În perioada 29 noiembrie 2020 – 1 ianuarie 2021, se va permite utilizarea ambelor formate (formularul fizic și cel digital), însă începând cu luna ianuarie 2021, va fi obligatorie folosirea exclusivă a formularului digital.

Acest formular trebuie completat la următoarea pagina de internet: https://eticket.migracion.gob.do/, anterior trecerii prin zona de control pentru migrația pasagerilor. Totodată, această pagină de internet conține informații detaliate despre modalitatea în care trebuie completat formularul, în limbile engleză și spaniolă.

———

Cam acestea ar fi destinațiile exotice și mai îndepărtate spre care putem călători, evident prin respectarea regulilor impuse de autoritățile locale. În aceste moment, țările și regiunile menționate mai sus nu sunt pe lista galbenă a României.

*Site-ul AirlinesTravel nu se face responsabil de modificarile operationale, de zboruri, de biletele de avion sau de vacanțele dumneavoastră.

**Înainte de a călători spre una dintre țările sau regiunile menționate, aveți obligativitatea de a vă documenta temeinic cu privire la condițiile de călătorie. Luați legătura cu autoritățile din România sau din țara de destinație pentru mai multe informații.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.