Condițiile de călătorie în Egipt: test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19.

Condițiile de călătorie în Egipt: test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19.

1 121
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Începând cu data de 1 septembrie, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie.

Această normă se aplică și pasagerilor aflați în tranzit pe aeroporturile din Republica Arabă Egipt, chiar dacă destinația finală nu impune prezentarea testului molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19.

Test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19

Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să conțină data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă.

Copiii sub vârsta de 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

La data de 30.08.2020, autoritățile egiptene au anunțat că cetățenii străini care sosesc pe cale aeriană direct pe aeroporturile din Hughada, Marsa Matrouh, Sharm El Sheikh și Taba pot efectua testul molecular tip PCR pe aceste aeroporturi, contracost (30 USD/persoană).

Românii sunt scutiți de obținerea vizei

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la 31 octombrie 2020).

Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

Se respectă distanțarea socială

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unei infectări cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel iar în cazul agravării bolii va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament – în sarcina părții egiptene – și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

Trebuie să mai știți că mască este obligatorie în locurile publice. Rămân în continuare închise zonele de agrement, plajele publice și parcurile. Toate activitățile de turism pe teritoriul Egiptului se vor derula la o capacitate de 50%. Toate mijloacele de transport destinate turiștilor vor opera la o capacitate de 50%, cu respectarea distanțării sociale; pentru categoria de autoturisme tip limuzină se prevede o capacitate de maxim 2 persoane.

De la 1 septembrie 2020, toate muzeele și siturile arheologice primesc turiști locali și străini.

1 comentariu
  1. […] Condițiile de călătorie în Egipt: test molecular negativ (PCR) pentru COVID-19. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.