TAP Air Portugal suspenda zborurile spre Brazilia, pentru prima data în istoria companiei

0 1.242

TAP Air Portugal își va suspenda complet operațiunile, cu mici excepții. Și cu ocazia aceasta, pentru prima dată în istoria sa, TAP va suspenda zborurile spre Brazilia. Decizia va intra în vigoare imediat și va fi valabilă până pe 4 mai 2020, cel puțin.

Singurele excepții vor fi zborurile de repatriere și zborurile spre insulele portugheze: Madeira (Funchal) și Azore (Lajes și Ponta Delgada).

TAP Air Portugal suspenda zborurile spre Brazilia

Începând cu 20 martie 2020, TAP Air Portugal a redus temporar o mare parte din zborurile programate. Mai păstrase câteva zboruri strategice spre destinații din America de Nord, America de Sud, Europa, Africa. Iar în Brazilia zbura spre São Paulo x 2 zboruri/săptămână și spre Rio de Janeiro x 1 zbor săptămânal.

Dar pentru prima dată, din 1960 și până în prezent, când zborurile directe TAP dintre Portugalia și Brazilia vor fi suspendate în vreme de pace. Înainte de pandemia COVID-19, TAP Air Portugal era principalul transportator aerian între Europa și Brazilia, având zboruri programate spre 10 destinații braziliene.

Suspendarea zborurilor TAP va duce la trecerea în somaj tehnic a 9 mii de angajați. Aceștia vor primi 2/3 din salariu. Restul de 1.000 de angajați, care reprezintă 10% din forța de muncă a companiei portugheze, vor primi doar 80% din salariu.

Mai menționăm următoarele. Dacă Azul Linhas Aéreas suspendă ruta Campinas – Lisabona, care este operată via Recife, iar LATAM își anulează zborul de pe ruta Lisabona – Guarulhos, Brazilia și Portugalia ar putea rămâne fără o legătură directă pentru prima dată în istorie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.