Aeronavele Boeing 737-800 TAROM vor opera zboruri cargo între Romania și China

0 2.100

Ne aflăm în plină pandemie de COVID-19. Peste 1 milion de oameni s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care peste 50 000 au pierdut bătălia. Conform unui raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății, au fost raportate cazuri de COVID-19 în 205 țări și regiuni, adică peste tot în lume.

S-au închis granițe, s-au suspendat rute, s-au activat planuri de urgență și au fost introduse restricții drastice de călătorie. Inclusiv sute de mii de zboruri au fost anulate.

În toată această nebunie, ne confruntăm și cu o lipsă acută de echipamente de protecție: măști, halate, combinezoane, mănuși, materiale dezinfectante, ventilatoare și multe alte echipamente necesare în lupta cu noul coronavirus. Este o presiune mare pe flota aeriană cargo globală, de altfel singurele avioane care mai zboară în aceste vremuri tulburi.

Avioanele TAROM vor opera zboruri cargo intre China si Romania

Pentru a reduce costurile și pentru a reuși să transporte cât mai repede echipamentele necesare, România a apelat la avioanele militare ale NATO și Forțelor Aeriene Române și la avioanele TAROM.

Zilele trecute, o aeronavă C-17 Globe Master III a transportat 100 000 de combinezoane din China. O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a adus din Turcia 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

Iar acum, aeronava Boeing 737-800 YR-BGJ TAROM este în zbor spre București cu echipamente medicale din SHENZHEN, China. Aceasta a fost configurată cargo prin eliminarea scaunelor. Posibil ca această aeronavă să opereze mai multe zboruri între China și România. Iar unele informații de pe forum.fly-ra.com spun că și aeronava YR-BGK TAROM va zbura tot în scop umanitar.

TAROM-Boeing-737-800-YR-BGJ-Romania-China

Avioanele TAROM nu sunt dedicate zborurilor lung-curier, având un range limitat la 5500 kilometri. Pentru a putea ajunge în Shenzhen, aeronavele Boeing 737-800 fac escală tehnică pentru realimentare în Almaty, Kazahstan, la dus și retur.

În această seară, Boeing 737-800 YR-BGJ TAROM va ateriza la București.

Leave A Reply

Your email address will not be published.