blank

TAP Air Portugal renunta la ruta Bucuresti – Lisabona

0 899

Începând cu 27 ianuarie 2019, TAP Air Portugal suspendă zborurile pe ruta București – Lisabona.

Transportatorul portughez învocă motive comerciale, menționând că rentabilitatea acestei rute nu justifică continuarea zborurilor.

Toți pasagerii cu bilete achiziționate pentru zboruri după data de 27 ianuarie, vor fi contactați pe TAP Air Portugal pentru rerutare pe zborurile partenerilor sau pentru rambursare. 

Clienții cu bilete de avion deja cumpărate vor fi protejați/rerutați pe zborurile altor companii aeriene și vor fi informați despre noile rute. Sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, în cazul în care vor dori anularea biletelor. Pasagerii din România vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numărul de telefon: +351 21 843 11 00

Din informațiile noastre, avioanele TAP Air Portugal erau mereu pline, iar motivul invocat nu ar fi 100% plauzibil.

Ba mai mult, decizia vine brusc în mijlocul sezonului de iarnă 2018-2019. Posibil ca la mijloc să fie și alți factori de decizie, care au dus la anularea zborurilor directe între București și Lisabona.

București – Lisabona cu Blue Air

După retragerea TAP Air Portugal de pe ruta București – Lisabona, Blue Air va fi singurul operator aerian cu zboruri directe între Romania și Portugalia.

În prezent, Blue Air operează 2 zboruri săptămânale pe ruta București – Lisabona, în zilele de marți și sâmbătă. Iar din sezonul de vară 2019, numărul zborurilor va crește la 3 pe săptămână, fiind introdusă și rotația de joi.

Un alt jucător important pe piața din România, Wizz Air, va relua zborurile pe ruta București – Lisabona începând cu 2 aprilie. Zborurile sunt încărcate în sistem și se pot rezerva bilete de avion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.