blank

Royal Air Maroc va adera la OneWorld și va avea drepturi depline

După mulți ani, OneWorld deschide porțile pentru o nouă companie aeriană. Royal Air Maroc a început procesul de aderare la alianța OneWorld.

0 921

Astăzi, 5 decembrie 2018, Royal Air Maroc a început procesul de aderare la OneWorld. Conform planului, integrarea companiei aeriene din Maroc în alianța OneWorld se va face în 2020. Royal Air Maroc va fi prima companie africană cu drepturi depline în OneWorld.

Decizia de aderare a fost anunțată de directorii executivi ai celor 13 companii membre membre OneWorld, care s-au întâlnit la New York pentru ședința consiliului de administrație de la sfârșitul anului. Vestea vine cu aproximativ 2 luni înainte de aniversarea de 20 de ani a alianței.

Royal Air Maroc va adera la OneWorld

Aderarea deplină se va face la mijlocul anului 2020, când Royal Air Maroc va începe să ofere servicii complete și avantaje pentru toți clienții oneworld. Royal Air Maroc va trebui să-și alinieze programul de loialitate la nivelul alianței, care cuprinde peste 1 milion de clienți.

Odată cu aderarea Royal Air Maroc, harta OneWorld va fi mai bogată cu 34 de destinații din 21 de țări. Astfel, se va ajunge la un total de 1069 de aeroporturi din 178 de țări și teritorii.

În 2017, Royal Air Maroc a transportat 7,3 milioane de pasageri cu o flotă formată din 55 de aeronave. Baza din Casablanca este conectată cu 94 de destinații din 49 de țări din Africa, Europa, Orientul Mijlociu și America de Nord și de Sud. Inclusiv cu hub-urile OneWorld din Doha, Londra Heathrow, Madrid, Moscova Domodedovo, New York JFK și Sao Paulo.

royal-air-maroc-oneworld

Royal Air Maroc este una dintre cele mai mari companii aeriene din Africa, cu o strategie de dezvoltare globală. Royal Air Maroc investește mult în servicii și avantaje pentru pasageri, crescând astfel calitatea acestora.

În următorii 5 ani, Royal Air Maroc are în plan să ajungă la o rețea formată din 121 de destinații din 68 de țări și țintește 13 milioane de pasageri transportați anual.

În acest moment, Oneworld cuprinde 13 companii aeriene cu drepturi depline + afiliații corespunzatori.  Printre companiile din Oneworld, reamintim: American Airlines, British Airways, Qantas, Qatar Airways, Iberia, LATAM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.