blank

2performant cu bune și rele / Despre afilierea în turism

0 1.361

Sunt în online de peste 10 ani. Sunt o fire autodidactă și îmi place să învăț, să evoluez și să pun în practică cele învățate. Așa se face că, de-a lungul timpului, am dezvoltat mai multe proiecte online, iar unul dintre canalele de monetizare a fost bazat pe afiliere. Am studiat și am pus în practică, așa cum m-am priceput mai bine, cele învățate despre site-uri și afiliere.

Pe piața din România, folosesc 2 platforme de afiliere, iar în articolul de astăzi o să-mi exprim punctul de vedere cu privire la rețeaua 2performant, cândva recunoscută ca 2parale. Iar focusul va fi pe afilierea în turism.

Recunosc că nu am investit mult în afiliere și nu mă pot lăuda cu rezultate uimitoare, dar am câștigat și câștig prin acest sistem de monetizare bazat pe performanță, 

Din 2012, îmi dedic o mare parte din timp acestui proiect – Airlinestravel.ro – un site despre aviație și travel. Și tot din 2012 caut un sistem bun de afiliere în zona de turism. 

A fost o perioadă bună când Vola activa în rețeaua 2performant. A fost fix ceea ce căutam, să intermediez vânzarea de bilete de avion prin site-ul meu. Rezultatele nu au întârziat să apară și chiar am câștigat bine într-o perioadă relativ scurtă.

3 lucruri de apreciat la 2performant

Tot atunci a fost și perioada când am interacționat cel mai bine cu platforma 2performant și am reușit să o înțeleg mai bine.

În primul rând, apreciez ușurința cu care pot gestiona campaniile. În colaborarea cu Vola, am folosit bannere, am folosit și link-uri de afiliere inserate în articole. Generam ușor link-urile, însă nu puteam să văd statisticile pentru acestea.

Apreciez modul în care pot vedea comisioanele înregistrate, plătite, anulate, venitul înregistrat. Ba mai mult, îmi place foarte mult modul rapid și ușor prin care pot să solicit plata. Un click și în câteva zile am banii în cont.

Acestea sunt poate principalele 3 aspecte pozitive pe care eu le-am apreciat și le apreciz la 2performant. Și sunt convins că au contribuit la rezultatele mele pe această platformă. 

Afilierea în turism

După ce Vola s-a retras din rețeaua 2performant, nu am reușit să mai găsesc rețeta succesului pe afilierea în turism. Am început să investesc mai mult timp în articole, să testez unele campanii existente în platforma 2performant, dar încă mai caut combinația potrivită.

În România, pe segmentul biletelor de avion, nu există un sistem bun de afiliere. Iar pe turismul general, 2performant nu are prea mulți parteneri puternici, cu notorietate care să și genereze rezultate.

Cred că 2performant ar trebui să se implice mai mult, să caute și să atragă în rețea mai mulți jucători mari din industria de travel și airlines. Pot fi agenții de turism sau companii aeriene. E loc de creștere pe această nișă și sunt convins că nu vor duce lipsă de publisheri. Personal, cunosc peste 100 de bloguri si site-uri nișate pe travel, care ar putea să facă bani din afiliere pe piața din România.

3 lucruri de îmbunătățit la 2performant

Și dacă sunt la momentul adevărului, aș vrea să menționez și câteva aspecte mai puțin plăcute la platforma 2performant.

La zona de bannere, aș aprecia dacă filtrarea s-ar putea face mai bine. Spre exemplu, la categorii am găsit ”back to school” scris în 2 variante, ”black friday” scris cum a dorit fiecare partener. Eu aș propune o standardizare setată de platformă și fiecare advertiser să bifeze categoria dorită, iar publisherii să găsească toate bannerele sub categoria selectată.

Meniul general l-aș aranja ceva mai bine. E ok modul în care sunt definite categoriile, dar în cadrul acestora aș recomanda să se facă unele optimizări.

Pe zona de afiliere, mi-ar plăcea să pot vedea și rezultatele link-urilor generate de mine ca afiliat. Dacă există zona aceasta, eu nu am identificat-o. Eu pun accent pe statisticile acestea, nu doar pe bannere. Recomand unele modificări pe zona de ”tools” unde nu-mi este totul foarte clar. Să fie meniul ceva mai ordonat și mai intuitiv, poate mai bine explicat în unele situații.

Momentan pe zona ”Influencer marketing” îmi place. Prin 2performant, agențiile și brand-urile pot cumpăra awareness și content marketing. Iar noi, publisherii, asta putem livra. Sper ca platforma să atragă cât mai mulți parteneri, în special din zona de turism :). Este o intermediere foarte bună între marile companii și micii publisheri. Deocamdată nu am obiecții. Să vedem cum va sta situația după ce voi desfășura primele campanii prin intermediul platformei.

 Și al 3-lea lucru pe lista recomandărilor ține de estetic :). Poate ar fi bine să se facă un nou design, cel puțin în zona afiliaților. Vizual, recomand o îmbunătățire. Scrisul puțin mai mare, informația mai ordonată. Chestii de finețuri. Recunosc faptul că nu prea am ce să reproșez altceva.

Acestea fiind spuse, voi continua să folosesc 2performant și voi continua să caut rețeta succesului pe afilierea în turism. 🙂

Leave A Reply

Your email address will not be published.