Sunt suspendate zborurile spre Portugalia, Suedia, Turcia, Rusia și spre toate țările care nu se regăsesc pe lista verde INSP România.

2 16.432

În seara aceasta a fost actualizat NOTAM-ul de la ROMATSA. Acesta blochează toate zborurile spre și din destinațiile aflate în țările care nu se regăsesc pe lista verde INSP România.

Conform acestui NOTAM, vor fi suspendate zborurile spre Portugalia, Suedia, Turcia, Rusia și toate celelalte țări care nu sunt exceptate de la carantină / izolare.

Până în prezent s-a putut zbura spre Portugalia și Suedia, chiar dacă nu erau pe lista verde. Suntem curioși dacă zborurile vor fi operate în continuare, cu toate că NOTAM-ul spune altceva.

Astăzi erau programate primele zboruri București – Istanbul cu Turkish Airlines și FlyPegasus. Cel mai probabil vor fi anulate. Turcia a rămas pe lista roșie și a Uniunii Europene. Cât despre zborurile dintre Rusia și România, ele au fost suspendate de când a început pandemia și nu credem că vor fi reluate prea curând.

Vă reamintim că INSP România a făcut ultima actualizare a listei verzi pe 6 iulie 2020. Mai jos aveți lista țărilor exceptate de la izolare / caranatinare. Zborurile spre țările aflate pe lista verde rămân valabile cu excepția cazurilor când aceste țări blocheaza zborurile spre România. Și aici avem exemplul Austriei, care a suspendat toate zborurile din și spre România până la 31 iulie.

Lista-Statelor-exceptate-de-la-masura-de-carantina_6.07.2020

NOTAM-ul zboruri suspendate

Excepție de la această regulă fac zborurile de repatriere, guvernamentale, medicale, cargo, zborurile tehnice și de întreținere a aeronavelor, zborurile non-comerciale.

NOTAM-ul a fost actualizat în conformitate cu deciziile luate de autoritățile din România și este valabil în perioada 16 iulie – 15 august 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.