Starea de alertă a fost prelungită în România cu 30 de zile. Vedeți noutățile.

1 4.688

România a intrat în stare de alertă în data de 15 mai, după ce în precedentele două luni fusese în vigoare starea de urgență. Starea de alertă a fost prelungită la 16 iunie și, pentru a doua oară, va fi prelungită cu încă 30 de zile.

Hotărârea nr. 553 din 15 iulie

Hotărârea de Guvern referitoare la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, pentru o perioadă de 30 zile, a fost publicată joi în Monitorul Oficial. Actul normativ stabileşte şi măsurile care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a declarat, miercuri seara, vicepremierul Raluca Turcan, citat de digi24.ro.

Măsura obligativității purtării măștilor 

Astfel, se menține, de pildă, măsura obligativității purtării măștilor în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise. Restaurantele rămân închise.

Am aruncat o privire și asupra zborurilor și condițiilor de călătorie. Măsurile anunțate prin Hotărârea nr. 553 din 15 iulie, au fost publicate în Monitorul Oficial cu nr. 627 din 16 iulie 2020.

La ANEXA 3, articolul 3, se face referire la zboruri. Iar mai jos aveți integral textul conform Hotărârii.

În condițiile art. 5 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare, se stabilesc următoarele măsuri:1. Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre țările care nu fac obiectul excepției de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.

Este exact ce anunțam aseară, în cadrul unui alt articol. Sunt suspendate zborurile spre Portugalia, Suedia, Turcia, Rusia și spre toate țările care nu se găsesc pe lista verde INSP România.

Mai jos aveți toată Hotărârea Nr. 553 cu anexele aferente.

hotarare-guvern-553-15-iulie

Leave A Reply

Your email address will not be published.