Sunt anunțate greve în rândul echipajelor de cabină RYANAIR din Belgia, Italia, Spania, Portugalia!

0 0

Echipajul de cabină al Ryanair din Belgia va face grevă timp de trei zile la sfârșitul săptămânii viitoare, vineri 24, sâmbătă 25 și duminică 26 iunie, au anunțat vineri sindicatele CNE și ACV Puls.

Echipajul de cabină al Ryanair din Belgia intră în grevă

Compania aeriană irlandeză low-cost a trimis vineri o propunere finală scrisă sindicatelor belgiene. Cu toate acestea, Didier Lebbe, sindicatul CNE, a spus că încă respectiva propunere nu răspunde cerințelor muncitorilor, în special cu privire la legea muncii în Belgia care garantează un salariu minim pentru toți.

Echipajul de cabină RYANAIR din Belgia a decis, așadar, să intre într-o nouă grevă de trei zile la sfârșitul săptămânii viitoare, similară mișcării organizate în aprilie care a provocat anularea a peste 300 de zboruri pe cele două aeroporturi belgiene deservite de Ryanair: Aeroportul Bruxelles și Charleroi.

Greva RYANAIR va începe la o zi după startul dat de sindicatele ce reprezintă piloții și însoțitorii de bord Brussels Airlines.

Grevă la RYANAIR în Spania, Portugalia și Italia

Însoțitorii de bord spanioli și portughezi ai Ryanair vor face grevă timp de șase zile în aceeași perioadă, până la începutul lunii iulie. În Italia, greva va fi pe 25 iunie. Însoțitorii de bord ai RYANAIR din Franța vor decide în scurt timp dacă se vor alătura colegilor din țările menționate mai sus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.