Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Summitul G7 și parada aeronavelor guvernamentale

0 514

Pe lângă importanța politică, cel de-al 47-lea summit al liderilor mondiali a oferit posibilitatea de a asista la o întreagă paradă a avioanelor prezidențiale din întreaga lume. Cel de-al 47-lea summit G7 a avut loc în perioada 11-13 iunie 2021 în Cornwall, Marea Britanie. La summit au participat liderii celor șapte state membre ale G7, precum și reprezentanți ai Uniunii Europene. Sunteți curioși să citiți despre avioanele folosite de participanții Summitului G7 pentru a ajunge în Cornwall, Marea Britanie?

Australia, Coreea de Sud, Africa de Sud

Cele trei țări nu fac parte din G7, dar au fost invitate. Reprezentanții celor trei state și-au făcut apariția la G7 după lungi zboruri operate cu diferite aeronave militare sau civile.

Airbus KC-30A Multi-Role Tanker Transport din Royal Australian Air Force
Airbus KC-30A Multi-Role Tanker Transport din Royal Australian Air Force

Primul ministru australian Scott Morrison a călătorit în Marea Britanie la bordul unei aeronave Airbus KC-30A Multi-Role Tanker Transport din Royal Australian Air Force, care poate fi utilizat atât pentru realimentarea în aer a altor avioane, cât și pentru transportul de personal. Aeronava, înmatriculată A39-007, a sosit din Perth (PER) cu scurte opriri în Singapore (SIN) și Dubai (DXB), dar nu a reușit să aterizeze pe Aeroportul Cornwall Newquay (NQY) din cauza ceții dese. Zborul a fost redirecționat spre baza aeriană RAF Brize Norton (BZZ).

747-400 Code One
747-400 Code One

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a utilizat Code One, aeronava folosită special pentru călătorii internaționale. Este vorba despre un avion Boeing 747-400 (10001) modificat, operat de Korean Air. Avionul va fi înlocuit cu un nou 747-8i, în luna noiembrie a acestui an. A fost, probabil, una dintre ultimele vizite ale unei aeronave Boeing 747-400 în Europa. Aceasta a decolat de la Baza Aeriană din Seul, pe 11 iunie, și a aterizat la Aeroportul Cornwall Newquay (NQY), o zi mai târziu.

Boeing-Inkwazi-Africa-de-Sud
Boeing-Inkwazi-Africa-de-Sud

Președintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a zburat cu un avion Boeing numit Inkwazi, înmatriculat ZS-RSA. Avionul este folosit pentru călătorii internaționale, dar președintele folosește și alte aeronave pentru călătorii intercontinentale mai lungi. Inkwazi mai „vizitase” Europa în luna mai, când președintele Ramphosa a sosit la Paris pentru Summitul privind finanțarea economiilor africane. Ramposa a fost ultimul lider care a ajuns în Cornwall, deoarece Inkwazi a aterizat la NQY în după-amiaza zilei de 11 iunie.

Canada

Airbus CC-150 Polaris
Airbus CC-150 Polaris

Avioanele prezidențiale au de obicei mai multe caracteristici comune. Sunt sigure, luxoase și … scandaloase. Canadian Airbus CC-150 Polaris (001), folosit de premierul Justin Trudeau pentru a ajunge în Marea Britanie, a fost subiectul multor scandaluri în ultimii ani. A fost considerat prea scump, a suferit numeroase reparații și conversii, a petrecut mulți ani într-un hangar deoarece politicienii au refuzat să-l folosească și, în cele din urmă – în decembrie 2019 – a lovit cu vârful un perete, în timp ce era tractat, necesitând alte reparații. Livery-ul nou alb-roșu-albastru, care a făcut obiectul unui alt scandal, a putut fi văzut la NQY în ajunul summitului, pe 10 iunie 2021.

Franţa

Dassault Falcon 7X
Dassault Falcon 7X

Președintele francez, Emmanuel Macron, folosește în mod frecvent un Airbus A330-200 al Escadrilei Speciale de Transport a Forțelor Aeriene Franceze. Cu toate acestea, Cornwall nu este atât de departe de Paris, deci, folosirea unui avion wide-body cu rază lungă de acțiune a fost probabil considerată prea impracticabilă. Pentru această vizită, președintele Macron a folosit una dintre noile aeronave cu trei motoare, Dassault Falcon 7X.

Germania

Airbus-A320-200-Germania
Airbus A320-200 Germania

Așa cum aeronava Air Force One este, de obicei, asociată cu transportul președintelui american, Konrad Adenauer este numele aeronavei utilizată de personalitățile de stat germane. În prezent, aeronavele Airbus A350 sunt folosite de către guvernul german. Cu toate acestea Angela Merkel a călătorit în Cornwall cu un Airbus A320 guvernamental (15 + 01) – un avion mai mic, dar nu mai puțin impresionant. Aeronava aparținea companiei aeriene Lufthansa (LHAB) (LHA), înainte de a fi cumpărată de Luftwaffe în 2018 și transformată într-un post de comandă mobil. A aterizat la NQY pe 11 iunie, imediat ce ceața a dispărut de pe cerul Marii Britanii.

Italia

Airbus-ACJ319-Italia
Airbus ACJ319 Italia

A 31-a aripă a Forțelor Aeriene Italiene este responsabilă pentru transportul oficialilor guvernamentali. Flota sa este completată de un trio de Airbus ACJ319 – avioane de afaceri, având la bază aeronava Airbus A319. Unul dintre cele trei Airbus ACJ319 (MM62174) l-a transportat pe premierul italian, Mario Draghi. Aeronava a aterizat cu succes la NQY în dimineața zilei de 11 iunie.

Japonia

JF001- 777-300ER
JF001-777-300ER

Călătoria premierului japonez Yoshihide Suga în Marea Britanie a conținut câteva aventuri. Forțele aeriene ale țării folosesc două avioane Boeing 777-300ER nou-nouțe pentru a transporta oficialii, deumite Japanese Air Force One (JF 001) și Japanese Air Force Two (JF 002). Al doilea dintre ele este adesea folosit ca rezervă, doar în cazul în care primul nu este disponibil. Exact asta s-a întâmplat pe 11 iunie, iar premierul Suga a plecat spre Cornwall cu o întârziere de 90 de minute.

Regatul Unit

Airbus A321 Marea Britanie
Airbus A321 Marea Britanie

În loc să ia o mașină, un tren sau un alt mod de transport prietenos cu natura, prim-ministrul britanic Boris Johnson a plecat spre Cornwall cu „Brexit Jet” – un Airbus A321 cu un livery unic, Union Jack – steagul Marii Britanii. Aeronava a efectuat zborul de 399 km (248 mi) între Londra Stansted (STN) și NQY în 49 de minute, introducând aproape 2 tone de CO2 în atmosferă. Aeronava în sine nu aparține guvernului britanic. Acesta este operat de Titan Airways, care a început să o închirieze oficialilor Majestății Sale în martie 2021.

Statele Unite

Boeing VC-25 Air Force One
Boeing VC-25 Air Force One

Toată lumea cunoaște Air Force One, un avion Boeing VC-25, puternic modificat, având la bază un Boeing 747-200, care a transportat președinții americani începând cu administrația Reagan. Indicativul este folosit de orice alt avion care îl transportă pe președintele american. Joe Biden a aterizat în noaptea de 10 iunie.

Întrucât aeronava prezidențială americană a fost, probabil, un pic prea mare pentru mediul rural britanic, călătoriile din jurul Cornwallului au fost efectuate cu elicopterul Marine One – un Sikorsky VH-3D Sea King al Marinei SUA. Elicopterul a ajuns în Marea Britanie la bordul unui Boeing C-17 Globemaster.

Leave A Reply

Your email address will not be published.