RYANAIR atacă politica restricțiilor COVID-19 implementată de Marea Britanie

0 782

RYANAIR solicită redeschiderea frontierelor britanice, pe măsură ce amenințarea Covid-19 scade. Michael O’Leary, director executiv al companiei low-cost, a criticat „gestionare defectuoasă” a pandemiei și solicită relansarea economiei de către primul ministru, Boris Johnson. O’Leary a spus că: „Politica de călătorie Covid-19 este o ruină”.„Lista verde este inexistentă deoarece țări precum Malta și Portugalia, cu un număr mai mic de cazuri Covid-19 decât Marea Britanie și cu rate de vaccinare în creștere rapidă, rămân pe galben. Între timp, cetățenii britanici dintre care aproape 80% vor fi vaccinați până la sfârșitul lunii iunie, continuă să se confrunte cu restricțiile Covid-19 privind călătoriile către și dinspre Uniunea Europeană, în ciuda faptului că majoritatea cetățenilor Uniunii Europene vor fi, de asemenea, vaccinați până la sfârșitul lunii iunie. ”

O’Leary și-a exprimat îngrijorarea deosebită cu privire la eliminarea Portugaliei de pe lista verde la începutul acestei luni, interzicând efectiv călătoriile. El a continuat: „Turismul și aviația din Marea Britanie au nevoie de o politică de călătorie pragmatică, care să permită cetățenilor vaccinați din Marea Britanie și UE să călătorească între Marea Britanie și UE fără a fi nevoie de carantină sau teste. Acest lucru va permite cel puțin industriei turismului britanic să planifice ceea ce a mai rămas din sezonul estival și să readucă sute de mii de oameni la muncă”.

„Este timpul ca Boris Johnson să pună capăt greșelii sale de gestionare gravă a strategiei Covid-19 și să profite de programul de vaccinare pentru a permite restabilirea liberei circulații a cetățenilor britanici vaccinați și a familiilor acestora către și din țările UE, unde ratele cazurilor Covid-19 sunt mai mici decât Marea Britanie și ratele de vaccinare cresc rapid.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.