SUA confirmă că europenii vaccinați mixt COVID-19 sunt eligibili să intre în țară, din 8 noiembrie

0 761

Cetățenii europeni care au fost vaccinați cu două doze diferite de vaccinuri COVID-19 sunt considerați complet vaccinați și, prin urmare, sunt eligibili pentru a intra pe teritoriul Statelor Unite începând cu 8 noiembrie.Vineri seară, imediat după ce SUA a anunțat data la care își va deschide granițele pentru vaccinații din Europa, un purtător de cuvânt al CDC a confirmat că toți călătorii vaccinați cu vaccinurile aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) sau Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar fi eligibil să intre în SUA din 8 noiembrie. A confirmat, de asemenea, că cei vaccinați cu vaccinuri mixte sunt recunoscuți ca fiind pe deplin vaccinați împotriva virusului.

„ În timp ce CDC nu a recomandat amestecarea tipurilor de vaccin într-o serie primară, recunoaștem că acest lucru este din ce în ce mai frecvent în alte țări, așa că ar trebui acceptat pentru interpretarea dosarelor de vaccin”, a spus purtătorul de cuvânt al CDC.

În prezent, singurele vaccinuri autorizate de SUA pentru utilizare împotriva COVID-19 sunt Moderna, Pfizer și Janssen. OMS, pe de altă parte, a aprobat Pfizer / BioNTech, AstraZeneca (inclusiv Covishield), Janssen, Moderna, Sinopharm și Sinovac.

În UE, dar și în alte țări, cum ar fi Canada, mulți au fost vaccinați parima dată cu AstraZeneca, apoi cu Pfizer. Problema dacă vaccinurile mixte vor fi acceptate de SUA a fost larg discutată între călători și oficiali încă de când SUA a avertizat că va elimina interdicția de intrare pentru cei vaccinați la începutul lunii noiembrie .

Decizia a fost binevenită de mulți, în special de europeni, o mare parte dintre aceștia fiind vaccinați cu prima doză de AstraZeneca și a doua doză de Pfizer, inclusiv cancelarul german Angela Merkel.

Până la sfârșitul lunii septembrie, resortisanții UE vaccinați cu doze mixte s-au confruntat, de asemenea, cu aceeași problemă atunci când călătoreau în Regatul Unit, deoarece acesta din urmă nu a recunoscut vaccinarea cu doxe mixte ca fiind o vaccinare completă împotriva COVID-19. Cu toate acestea, pe 22 septembrie, Departamentul pentru Transport din Marea Britanie și Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială au anunțat că amestecurile a două tipuri diferite de vaccinuri vor fi acceptate ca dovadă validă a vaccinării atunci când călătoresc în Marea Britanie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.