blank

Studiu Delta: rata de transmitere a Covid-19 în aeronave este extrem de mică!

0 442

Riscul de expunere la Covid-19 în timp ce călătoriți – după ce toți pasagerii au fost testați negativ cu maximum 72 de ore înainte de zbor – este mai mic de 0.1%. Un studiu unic care a examinat datele clienților din lumea reală pe coridoarele de zbor testate ale Delta Air Lines între New York-JFK, Atlanta și Aeroportul Internațional Roma Fiumicino din Italia.

Studiul publicat în Mayo Clinic Proceedings a arătat că un singur test molecular, efectuat în decurs de 72 de ore de la plecare, ar putea reduce rata persoanelor infectate la bordul unei aeronave comerciale la un nivel care este semnificativ sub ratele active de infecție în diferitele comunități.

De exemplu, când rata medie de infecție comunitară era de 1.1% – aproximativ 1 din 100 de persoane – ratele de infecție pe zborurile testate Covid-19 erau de 0.05% – 5 din 10.000 de pasageri.

Departamentul de Sănătate din Georgia și Clinica Mayo au efectuat studiul împreună cu Delta Air Lines.

„Aceste date din lumea reală – nu modele de simulare – sunt ceea ce guvernele din întreaga lume pot folosi ca plan pentru a solicita vaccinări și teste în loc de carantină pentru a redeschide frontierele pentru călătoriile internaționale”, a explicat Henry Ting, șef de sănătate Delta.

Ting a adăugat că experiența reală și protocolul de testare demonstrează că este un risc foarte scăzut de transmitere a infecției, confirmând modelele anterioare de simulare a transmisiei virale. Studiul a început în luna decembrie cu programul de testare transatlantic Covid-19 care a permis călătorii fără carantină în Italia și a permis echipelor să revizuiască și să modeleze diverse strategii de testare pentru fezabilitate, rate fals pozitive și rate de detectare a cazurilor.

Acum, rezultatele acestui studiu sunt disponibile – oferind informații unice despre riscul expunerii la SARS-CoV-2, ratele de infecție la bord și arată fezabilitatea punerii în aplicare a unui protocol de testare cu impact semnificativ. Aceste cifre se vor îmbunătăți în continuare, pe măsură ce ratele de vaccinare cresc și cazurile scad la nivel mondial.

Leave A Reply

Your email address will not be published.