Stratolaunch, cel mai mare avion din lume, a efectuat al doilea zbor de test

0 1.770

Stratolaunch, cel mai mare avion din lume ca anvergură a aripilor, a efectuat al doilea zbor de test, după ce a fost reținut la sol mai bine de de doi ani. Avionul a decolat pe 29 aprilie 2021 de la Mojave Air and Space Port din California și a petrecut în zbor peste trei ore.Conform comunicatului de presă al Stratolaunch LLC, zborul a fost pregătit pentru lansarea viitorului vehicul hipersonic, Talon-A.

Stratolaunch a fost construit ca o platformă pentru lansarea rachetelor aeriene pe orbită. Poate transporta 250.000 de kilograme de sarcină utilă externă și are o anvergură a aripilor de 117 metri, cu 28.5 metri mai mult decât cea a celui mai greu avion din lume, Antonov An-225 Mriya.

Stratolaunch, cel mai mare avion din lume.

În mai 2019, la scurt timp după primul zbor al aeronavei, s-a anunțat că Stratolaunch Systems – la acea vreme o filială a Scaled Composites – va înceta operațiunile. Avionul a fost pus în vânzare, dar la sfârșitul anului 2019 compania a primit investiții de la Cerberus Capital Management, deși nu se știa dacă va continua să lucreze la aeronavă.

De atunci, Stratolaunch LLC a început să testeze zborului de mare viteză, axat pe furnizarea unei platforme pentru lansarea vehiculelor hipersonice. Schimbarea a reflectat interesul crescând pentru tehnologiile hipersonice militare și civile, care a devenit evidentă la sfârșitul primului deceniu al secolului XXI.

Potrivit comunicatului de presă, Talon-A va fi un vehicul cu rachetă lichidă fără pilot. Primul test de zbor este așteptat să aibă loc cândva în 2022.

Leave A Reply

Your email address will not be published.