Statele Unite deschid granițele în scopuri turistice pentru europeni, din 8 noiembrie

1 817

Asistentul de presă al Casei Albe, Kevin Munoz, a dezvăluit în cele din urmă date la care Statele Unite vor redeschide granița pentru călătorii vaccinați din cele 26 de țări din spațiul Schengen, Irlanda și Regatul Unit, printre altele.

Într-un tweet, secretarul Munoz a confirmat că turiștii din Europa vor putea intra pe teritoriul SUA începând cu 8 noiembrie, atât pe calea aerului, dar și pe uscat.

Noua politică de călătorie a SUA va intra în vigoare pe 8 noiembrie. Se aplică călătoriilor aeriene internaționale, cât și celor terestre. Această politică este ghidată de sănătatea publică, strictă și consecventă”, a scris secretarul de presă.

Cu toate acestea, mesajul nu oferă detalii suplimentare cu privire la ceea ce va fi o dovadă acceptabilă a vaccinării și alte detalii operaționale, deși afirmă că aceste detalii vor fi publicate cu mult înainte de 8 noiembrie.

SUA va accepta vaccinurile aprobate de FDA sau Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Până în acest moment, lista vaccinurilor aprobate de OMS sunt:

  • Pfizer / BioNTech
  • AstraZeneca (inclusiv Covishield)
  • Janssen
  • Moderna
  • Sinopharm
  • Sinovac

Eliminarea interdicției de intrare în SUA pentru călătorii vaccinați a fost anunțată în 20 septembrie, totuși, de atunci, autoritățile nu au dat nicio dată în acest sens. Cel puțin nu până astăzi. Data necunoscută a stârnit furie printre mulți, în special cei care așteptau de mult timp pentru a se alătura celor dragi din SUA.

Decizia de a elimina interdicția din 8 noiembrie a fost sărbătorită de mulți, inclusiv Airlines for America (A4A), care este organizația companiilor aeriene de top din SUA. De menționat că SUA nu recomandă călătoriile în România din cauza situației pandemice.

Leave A Reply

Your email address will not be published.