Cetățenii americani sunt sfătuiți să evite călătoriile în România și alte state din Europa

2 551

Cetățenii americani au fost sfătuiți să evite călătoriile în patru țări europene: Bosnia și Herțegovina, România, Belarus, Moldova. Aceste state au înregistrat o creștere a cazurilor cu COVID-19.

Conform celei mai recente actualizări a Travel Advisory, care este revizuită în fiecare săptămână pe baza situațiilor epidemiologice ale altor țări, Departamentul de Stat al SUA a schimbat sfaturile de călătorie împotriva călătoriilor în țările menționate mai sus din „Nivelul trei: reconsideră călătoria” în ”Nivelul patru: Nu călătoriți”.

Această clasificare reprezintă cel mai înalt nivel consultativ, ceea ce înseamnă că persoanele care călătoresc într-una din aceste zone au o probabilitate mai mare de a fi infectate cu COVID-19.

În consecință, agenția americană de sănătate recomandă ca toți cei care trebuie să călătorească într-una din cele patru țări să fie complet vaccinați împotriva bolii COVID-19 cu unul dintre vaccinurile care au fost autorizate pentru utilizare de către US Food and Drug Administration (FDA). Până acum, FDA a aprobat doar vaccinurile Pfizer / BioNTech (Comirnaty), Moderna (Spikevax) și Johnson & Johnson (Janssen).

De menționat că, cu excepția vaccinurilor pe care SUA le recunoaște în prezent, călătorilor din UE vaccinați cu AstraZeneca, inclusiv Covishield, Sinopharm și Sinovac, li se va permite să intre pe teritoriul SUA odată cu ridicarea interdicției de intrare.

„Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au emis un aviz de sănătate de călătorie de nivel 4 pentru Bosnia și Herțegovina din cauza COVID-19, indicând un nivel foarte ridicat de COVID-19 în țară. Riscul de a contracta COVID-19 și de a dezvolta simptome severe poate fi mai mic dacă persoanele sunt complet vaccinat cu un vaccin autorizat de FDA”, a menționat Departamentul de Stat. Același aviz a fost emis și pentru celelalte trei țări.

Cifrele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că de la începutul pandemiei, Bosnia și Herțegovina a înregistrat un total de 241.227 de cazuri de infecție, 275 dintre acestea fiind raportate doar în ultimele 24 de ore.

Belarus a identificat în total 559.715, dintre care 1.943 au fost raportate în ultimele 24 de ore, în timp ce Moldova a înregistrat un total de 307.182 de cazuri. În schimb, România a înregistrat 16.743 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, care este cel mai mare număr dintre toate cele patru țări, aducând numărul total la 1.382.531.

Cu excepția celor patru țări europene, același aviz de călătorie a fost emis și pentru Cambodgia și Saint Vincent și Grenadine. În plus, săptămâna trecută, Departamentul de Stat a dezvăluit că americanii sunt acum îndemnați să se abțină de la călătorii în Austria, Croația și Letonia, deoarece țările au o alertă de nivel 4: „Nu călătoriți”.

Pe de altă parte, Departamentul de Stat a dezvăluit că situația COVID-19 s-a îmbunătățit în Spania, deoarece țara a fost mutată de la nivelul patru la nivelul trei. Republica Cehă, Insulele Feroe, Gabon, Coreea de Sud și Uganda au fost mutate, de asemenea, la nivelul trei de la nivelul doi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.