Starea de alertă se prelungește în România cu 30 de zile, conform Hotărârii nr. 44 din 7 iulie 2021. Vezi noile modificări!

0 1.967

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința din 7 iulie 2021, Hotărârea numărul 44 prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.07.2021 precum și măsurile de prevenire și control necesar a fi aplicate în contextul epidemiologic actual.Astfel, cei care au trecut boala COVID-19, în ultimele 180 de zile, au același regim cu cei vaccinați și cu cei care au test COVID negativ. La terase pot sta la masă mai mult de 6 persoane, iar adulții care îi însoțesc pe copii la locurile de joacă nu mai trebuie să fie vaccinați.

Principalele modificări la starea de alertă:

  • Pentru cei care au trecut prin boală, a fost crescută limita de 90 de zile la 180 de zile de la infectarea cu COVID-19, pentru a fi în concordanță cu cerificatul verde european. În acest interval, oamenii care au fost infectați cu COVID-19 sunt scutiți de carantină la intrarea în țară și pot participa la evenimente, la fel cu cei vaccinați sau care au un test COVID negativ.
  • La activitățile culturale în aer liber se permite participarea până la 1.000 de persoane care stau pe scaun.
  • La nunți, botezuri și alte evenimente private, suprafața pe persoană a fost redusă de la 4 metri pătrați la 2 metri pătrați.
  • La locurile de joacă pentru copii, nu se va mai solicita ca însoțitorii să fie vaccinați împotriva COVID-19.
  • La exterior, la restaurante, se elimină regula de 6 persoane la masă.

Hotărârea nr.44 din 7 iulie 2021

Leave A Reply

Your email address will not be published.