Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de 1.15 milioane de EURO pentru sprijinirea companiilor aeriene la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș

0 455

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,15 milioane de euro pentru sprijinirea companiilor aeriene afectate de pandemie care încep sau reiau efectuarea de curse regulate de pe/către Aeroportul Transilvania Târgu Mureș.Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. În cadrul schemei, sprijinul public se va acorda sub formă de granturi directe, cu o valoare maximă de 600.000 EUR per beneficiar. Valoarea ajutorului pentru fiecare companie se va calcula pe baza unui punctaj individual derivat din anumiți factori de evaluare, cum ar fi, de exemplu, numărul de zboruri pe săptămână.

Scopul schemei este atenuarea deficitului brusc de lichidități cu care se confruntă beneficiarii din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.

În prezent, singura companie aeriană care operează zboruri frecvente spre / din Aeroportul Transilvania Târgu Mureș este Wizz Air. Conform sistemului de rezervări, compania low-cost zboară din Târgu Mureș spre Dortmund, Munchen, Londra, Budapesta și Roma Fiumicino.

Tot de la Târgu Mureș mai sunt operate și zboruri sezoniere de tip charter spre destinațiile de vacanță: Antalya, Hurghada și Heraklion.

Leave A Reply

Your email address will not be published.