COVID-19 Daily – 8 iulie 2021: peste 30 000 de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie; rata de incidență crește în Germania; România a prelungit starea de alertă!

0 689

Pandemia de COVID-19 evoluează și țările europene încep să raporteze tot mai multe cazuri noi. În consecință, unele țări au reintrodus restricțiile anti-covid, altele declară starea de urgență. Hai să vedem noutățile de astăzi!

  • Japonia declară starea de urgență pe fondul creșterii cazurilor la Tokyo, cu doar două săptămâni înainte de startul Jocurile Olimpice de vară din 2020. Posibil ca Jocurile Olimpice să se desfășoare fără spectatori.
  • Marea Britanie a raportat 32.548 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere zilnică din ianuarie. Anglia a sărbătorit miercuri un loc în finala Euro 2020. Potrivit unui studiu făcut de Imperial College din Londra: bărbații au fost cu 30% mai predispuși decât femeile să iasă pozitivi. Explicația ar fi faptul că aceștia s-au întâlnit la meciurile de la EURO 2020.
  • Rata de incidență de șapte zile în Germania a crescut ușor după un declin constant din ultimele zile. În ultimele șapte zile, rata de incidență a crescut la 5,1 cazuri la 100.000 de cetățeni. Miercuri au fost înregistrate 985 de noi infecții în țară, adică cu 177 mai mult decât în urmă cu o săptămână. 

Vaccin pe bază de spray nazal

  • Dezvoltatorii finlandezi ai unui nou tip de vaccin pe bază de spray nazal au obținut finanțare din surse publice și private pentru a continua studiile clinice, potrivit Universității din Finlanda de Est. Finanțarea va contribui acum la finalizarea primelor două faze ale studiilor clinice ale vaccinului.
  • Economia Europei se recuperează mai bine decât se aștepta anterior, grație lansării campaniilor de vaccinare și măsurilor eficiente de izolare, a declarat comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni. Creșterea economică în Uniunea Europeană s-ar extinde cu 4,8% în acest an și cu 4,5% în 2022, conform previziunilor economice din vara anului 2021. 
  • Autoritățile din Bulgaria au detectat 43 de noi cazuri cu varianta Delta, ceea ce înseamnă că numărul de noi infecții din țară în ultimele 24 de ore a atins un total de 51, spune Ministerul Sănătății. 

România prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile, din 12 iulie. Totodată, au fost aduse câteva modificări la legea stării de alertă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.