Spania înăsprește regulile de intrare pentru călătorii din Finlanda și mai multe regiuni din Cehia, Polonia, Grecia și Italia

0 861

Călătorii din Finlanda vor fi supuși unor reguli suplimentare de intrare în Spania, deoarece țara a fost plasată pe lista zonelor cu risc ridicat. Anterior, doar patru regiuni din Finlanda făceau parte din această listă. Cu toate acestea, din moment ce situația Coronavirus s-a înrăutățit, acum întregul teritoriu al Finlandei este considerat extrem de afectat.

Pe lângă Finlanda, mai multe regiuni din alte țări au fost, de asemenea, adăugate pe lista cu risc ridicat a Spaniei. Aceste regiuni sunt după cum urmează:

  • Regiunile din Cehia: Jihovýchod, Severovýchod, Severozápad și Střední Morava
  • Regiunile din Polonia: Mazowiecki, Warmińsko-Mazurskie
  • Regiunea Greciei: Grecia Centrală
  • Regiunea Italiei: Aosta

În conformitate cu regulile actuale de intrare ale Spaniei, toți călătorii din Finlanda și din regiunile menționate mai sus trebuie să prezinte dovada vaccinării împotriva bolii COVID-19 sau dovada recuperării în urma bolii.

În cazul în care călătorii nu dețin niciunul dintre aceste două documente, ei trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului COVID-19 pentru a li se permite intrarea în țară.

Cu excepția regiunilor menționate mai sus, lista cu risc ridicat include și alte țări din UE și din spațiul Schengen, precum Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Slovacia, Slovenia, Estonia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Luxemburg și România.

În ceea ce privește Danemarca, similar cu actualizarea de săptămâna trecută, trei dintre regiunile sale – Iutlanda de Nord, Hovedstaden și Zelanda – continuă să rămână pe lista cu risc ridicat.

Spre deosebire de țările și regiunile menționate mai sus, același minister a dezvăluit că patru regiuni franceze, Bourgogne-Franche-Comté, Centre-Val de Loire, Grand Est, La Réunion, nu mai fac parte din lista cu riscuri ridicate. Aceasta înseamnă că toți cei care călătoresc către sau dinspre una dintre aceste regiuni nu trebuie să respecte reguli suplimentare privind COVID-19.

În plus, regulile de intrare au fost ușurate și pentru două regiuni norvegiene – Rogaland și Agder – deoarece au identificat mai puține cazuri de infecție în cursul săptămânii trecute. Lista cu risc ridicat include acum doar regiunile norvegiene: Oslo, Troms și Finnmark, Viken, Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Trøndelag și Vestfold și Telemark.

Prin aceeași actualizare, Ministerul a anunțat că Bahrein și Emiratele Arabe Unite au fost adăugate pe lista țărilor terțe care sunt considerate sigure din punct de vedere epidemiologic în ceea ce privește riscul COVID-19. Lista include, de asemenea, Arabia Saudită, Australia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Iordania, Kuweit, Noua Zeelandă, Qatar, Rwanda, Singapore, Ucraina, Uruguay, Hong Kong, Macao și Taiwan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.