Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Cele mai afectate și mai riscante țări în acest moment sunt Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovenia

0 839

Ce au în comun Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovenia? Au COVID-19 în cantități industriale. Din păcate, Agenția de Sănătate a UE a clasificat aceste țări ca fiind cele mai afectate și riscante din Europa. Au fost plasate pe lista roșu închis, fiind identificate peste 500 de cazuri noi la 100 000 de locuitori în media ultimelor două săptămâni.

În consecință, călătoriile într-una dintre aceste zone sunt foarte descurajate, în special pentru cei care nu au fost vaccinați sau recuperați după infectarea cu noul coronavirus.

La polul opus se află numeroase regiuni din Spania, Franța și Italia, care sunt colorate în verde. Pe baza celei mai recente actualizări a hărților, care a fost publicată pe 21 octombrie de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), doar Malta și majoritatea regiunilor din Spania, Franța și Italia rămân pe lista verde.

  • Regiuni ale Spaniei: Galicia, Asturia, Castilia și Leon, Extremadura, Andaluzia, La Rioja, Navarra, Murcia, Valencia, Insulele Canare;
  • Regiunile Franței: Normandie, Hauts-de-France, Grand Est, Occitanie, Réunion, Mayotte;
  • Regiunile Italiei: Liguria, Piemont, Aosta, Lombardia, Emilia Romagna, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Puglia, Basilicata, Sardinia.

Țările și regiunile colorate în verde sunt cele care au înregistrat mai puțin de 50 de cazuri noi cu COVID-19 la 100.000 de locuitori și au avut o rată de pozitivitate la test de mai puțin de 4% în ultimele două săptămâni.

Prin urmare, călătoriile în aceste țări/regiuni sunt sigure, ceea ce înseamnă că persoanele care călătoresc în sau dinspre Malta și celelalte regiuni enumerate mai sus sunt, în general, scutite de restricțiile de intrare, atâta timp cât dețin certificatul digital COVID-19 UE sau alte documente echivalente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.